Politiet på stedet etter at en kvinne i 60-årene døde etter knivstikking i Halden. En mann i 30-årene er pågrepet. Foto: Trine Bakke Eidissen / Halden Arbeiderblad / NTB scanpix

En mann er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne i 60-årene døde etter å ha blitt knivstukket i Halden tidlig onsdag morgen. Mannen er kvinnens sønn.

– Det er sønnen til avdøde som er siktet, opplyser politiadvokat Ole Friestad i Øst politidistrikt til NTB.

Mannen, som er i 30-årene, er en kjenning av politiet.

Han er foreløpig ikke avhørt, men Friestad opplyser at dette vil skje så snart det er praktisk mulig. Siktede blir nå fulgt opp av helsepersonell.

– Jeg skal møte siktede senere i dag, og han vil bli begjært varetektsfengslet i morgen, sier mannens forsvarer, advokat Ole Richard Holm-Olsen, til NTB onsdag ettermiddag.

Beslaglagt kniv

Friestad opplyser at moren og sønnen var registrert på forskjellige bostedsadresser.

– Det vil si at siktede bodde et annet sted, sier han.

Politiet har gjort beslag av en kniv som det blir gjort undersøkelser av.

– Det vil bli gjennomført tekniske undersøkelser som pågår nå og vil bli videreført utover dagen. Det vil også bli gjennomført etterforskning i form av blant annet avhør og øvrige undersøkelser, sier Friestad.

Hvorvidt knivstikkingen fant sted utendørs eller innendørs er noe politiet vil forsøke å få klargjort, påpeker politiadvokaten.

Pågrepet utendørs

Det var klokka 5.18 onsdag morgen at politiet fikk melding om at en kvinne var blitt stukket med kniv.

– Vi rykket ut med store ressurser og pågrep formentlig gjerningsperson i umiddelbar nærhet, opplyste oppdragsleder Jo Rennemo Jellum i Øst politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Kvinnen ble brakt til sykehus med det som ble beskrevet som kritiske skader, og kort tid senere ble hun erklært død.

Mannen i 30-årene ble pågrepet utendørs. Knivstikkingen skjedde i Balders vei i Halden.

Til NRK opplyser Jellum at de ble varslet om hendelsen av flere vitner som var på stedet.

 
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.