NTB

En mindreårig gutt ble knivstukket på vei til skolen i Moss torsdag morgen. En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk.

Det var dramatikk i morgentimene i Moss da en gutt ble angrepet av en mann i 50-årene torsdag morgen.

– Trolig har fornærmede vært på vei til skolen da hendelsen fant sted. Per nå kjenner vi ikke til at det er noen kjent relasjon mellom fornærmede og siktede, fortalte operasjonsleder Lisbeth Mjøsund til pressen etter knivstikkingen.

Mannen var først siktet for kroppsskade, men senere er siktelsen endret til drapsforsøk.

– Siktelsen er endret etter det har kommet opplysninger i saken. Vi er tidlig i etterforskningen, og siktelsen kan endres på nytt, sier politistasjonssjef Henning Dalbye til VG.

Siktede innlagt på sykehus

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 8.34. Gutten var påført flere kutt- eller stikkskader før han ble sendt til behandling på Kalnes sykehus.

– Dette fremstår tilfeldig. Det er ikke normalt det som har skjedd her. Vi har ingen indikasjon på at mannen var ruspåvirket, men det vil en mulig legesjekk vise etter hvert, sier politiets innsatsleder Anders Strømsæther til Moss Avis.

Den siktede mannen har fått oppnevnt advokat Sille Heidar som sin forsvarer. Hun forteller til Dagbladet
at hun ikke er kjent med hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Han er innlagt på sykehus, sier Heidar.

Advokaten vil ikke kommentere om mannen er fysisk skadd eller ikke.

Elever var vitner

Politiet er ifølge NRK
kjent med den siktede mannen fra før.

Voldshendelsen skjedde i området Grindvoll/Innfartsveien, og åstedet var torsdag formiddag sperret av.

Ordføreren i Moss, Simen Nord, sier i en uttalelse
på kommunens nettsider at han reagerte med sjokk over hendelsen.

– Jeg er dypt sjokkert over å høre at en elev ble knivstukket på vei til skolen i dag tidlig. Ifølge politiet fremstår heldigvis ikke eleven kritisk skadd, sier ordføreren.

Kommunen opplyser samtidig at andre elever har vært vitner til hendelsen. Politiet jobber nå med å kartlegge disse vitnene.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.