Klokken 08.34 i dag fikk politiet beskjed fra tilfeldige forbipasserende om at en mindreårig gutt var knivstukket på vei til skolen.

Hendelsen skal ha skjedd ved en undergang utenfor Moss. Gutten har flere stikkskader, men skal ikke være kritisk skadet, ifølge VG.

En mann i 50-årene er siktet og under politiets kontroll.

– Det fremkommer at vedkommende var på vei til skolen da dette skjedde, sier Mjøsund.

Mannen var først siktet for kroppsskade, men senere er siktelsen endret til drapsforsøk.

– Siktelsen er endret etter det har kommet opplysninger i saken. Vi er tidlig i etterforskningen og siktelsen kan endres på nytt, sier politistasjonssjef Henning Dalbye til VG.

– Dette fremstår tilfeldig. Det er ikke normalt det som har skjedd her. Vi har ingen indikasjon på at mannen var ruspåvirket, men det vil en mulig legesjekk vise etter hvert, sier politiets innsatsleder Anders Strømsæther til Moss Avis.

Ordfører Simen Nord i Moss sier til VG at kommunens psykososiale kriseteam er engasjert og skal sendes til guttens skole.

– Jeg er dypt sjokkert over å ha fått høre at en elev ble knivstukket på vei til skolen i dag tidlig, skriver Nord i en e-post til VG.

– Når noe sånt skjer skaper det selvfølgelig frykt og uro. Det er mange barn som også har vært vitne til det som har skjedd, fortsetter han.

Voldshendelsen skjedde i området Grindvoll/Innfartsveien.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.