Politiadvokat Bente Bøklepp.Foto: Ned Alley/Scanpix

Politiet etterlyser vitner etter at et barn skal ha blitt forsøkt tatt med i en lys kassebil eller van på Heimdal i Trondheim torsdag. I slutten av oktober ble en seks år gammel jente utsatt for et overgrep på skoleveien. En 13-åring er siktet i saken. Foreldre vokter nå skoleveien.

Nå har det vært en ny hendelse.

Politiet fikk melding om hendelsen i krysset mellom Industriveien og Sivert Thonstads vei rett etter klokken 17 torsdag. De mener hendelsen skjedde mellom klokken 15 og 16 samme dag.

Barnet har vært i et tilrettelagt avhør.

– Vi ønsker kontakt med ett kvinnelig vitne som skal ha kommet fornærmede til unnsetning, sier politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Også andre personer som har opplysninger om saken, bes ta kontakt med politiet. (NTB)

Fredag 23. oktober:

Fredag ettermiddag fikk politiet vite at jenta ble stoppet av en mann da hun var på vei hjem fra Breidablikk skole. I området Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei skal mannen ha befølt jenta.

– Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen. Dette har skjedd i et boligområde på dagtid overfor et barn som er på vei hjem fra skolen. Vi har satt alle tilgjengelige ressurser inn i etterforskningen, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.(NTB)

Søndag 25. oktober tok politiet inn en 13 år gammel gutt til avhør og siktet ham for voldtekt:

– På bakgrunn av dette ble han tatt inn av politiet og avhørt. I avhør har han knyttet seg til åstedet på det aktuelle tidspunktet, men han ønsker ikke i dag å forklare seg mer om det som skjedde, sier politiadvokat Bente Bøklepp.

Siktelsen omhandler voldtekt av barn under 14 år. I straffeloven defineres seksuell omgang med barn under 14 år som voldtekt. Årsaken er at yngre barn nesten alltid vil kunne sies å være ut av stand til å motsette seg handlingen.

Politiet har uttalt at jenta skal ha blitt befølt av en fremmed gutt. Ifølge Adresseavisenvurderer politiet at hendelsen som er beskrevet, tilsvarer seksuell omgang.

Siden gutten er under den kriminelle lavalderen på 15 år, vil han følges videre opp av barnevernet. Han har ingen tidligere relasjon til fornærmede, som var på vei hjem fra skolen. (NTB)

 

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.