En tillitsvalgt i Fremskrittspartiet i Rogaland er pågrepet av politiet og siktet for voldtekt. Overgrepet skal ha skjedd i forbindelse med fylkesårsmøtet.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal overgrepet ha skjedd på hotell Scandic Maritim i Haugesund sist helg. Mannen ble onsdag anmeldt for voldtekt. Både mannen og kvinnen er i 20-årene.

– Jeg kan bekrefte at jeg ble informert søndag morgen om at det hadde skjedd en uønsket hendelse natt til søndag, sier leder Bente Thorsen i Rogaland Frp til avisen.

Etter å ha snakket med de involverte, anbefalte hun at saken ble anmeldt.

Fjernet fra alle verv

Hun opplyser at den anmeldte er fratatt alle verv i partiet og også strøket fra valglistene inntil videre. Hva som videre skjer, er avhengig av hva politiets etterforskning viser.

Politiadvokat Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt bekrefter i en pressemelding at mannen ble anmeldt onsdag. Han opplyser at han ikke ble pågrepet før fredag ettersom han har vært på reise.

– Vi mottok anmeldelsen onsdag. Mistenkte ble pågrepet fredag, og fikk da status som siktet. Siktede skal avhøres i løpet av dagen, opplyser Eskeland.

Politiet etterforsker nå saken taktisk og teknisk.

Varetekt ikke avgjort

– Vi er veldig tidlig i etterforskningsfasen, og vi undersøker nå hva som er skjedd. Vi har foretatt avhør av fornærmede, samt flere vitneavhør. Utover dette kan vi ikke si mer på nåværende tidspunkt, fortsetter han.

Politiet har ikke tatt stilling til om mannen skal varetektsfengsles.

Ledelsen i Frp sentralt ønsker ikke å kommentere hendelsen overfor NTB. Statssekretær Atle Simonsen (Frp) henviser i en tekstmelding til at det er Thorsen som kommenterer saken.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂