Politiet fant ulovlige eksplosiver da de aksjonerte mot boligen til en mann i 20-årene på Sola mandag. Mannen er nå siktet, og politiets bombegruppe på vei.

Funnet av eksplosivene ble gjort da politiet ransaket boligen på Sola i Rogaland mandag kveld. Det er så langt ikke opplyst om hvorfor politiet aksjonerte mot boligen.

– En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for ulovlig oppbevaring av eksplosiver. Det er også avhørt vitner i saken, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt.

Uklart om straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Anne Kroken, sier til NTB at hennes klient bare har gitt en kort innledende forklaring til politiet og at han så langt ikke er konfrontert med siktelsen. Han har derfor ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Han er klar til å gå i mer utdypende avhør med politiet. Det vil trolig skje så fort bombegruppa er ferdig med sitt arbeid på stedet, sier Kroken.

Politiet vurderer om mannen skal framstilles for varetektsfengsling onsdag.

Bombegruppe på stedet

Bombegruppa fra Oslo var tirsdag ettermiddag på vei for å bistå i arbeidet. Boligen er evakuert i påvente av politiets arbeid på stedet. Ingen omkringliggende boliger var evakuert tirsdag ettermiddag, opplyser politiet.

– Ved denne type funn er det rutine å tilkalle bombegruppen ettersom de er eksperter på dette området. Det vil pågå arbeid i den aktuelle boligen en periode framover, og per nå har vi ikke ytterligere opplysninger om hva slags eksplosiver som er funnet i boligen, sier Eskeland.

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.