Hver natt og dag tikker det inn notiser om vold og uro over hele landet. Så også natt til tirsdag. Her er noen av nattens notiser.

Ålgård, NTB kl 23.56:

En mann er pågrepet i Ålgård i Rogaland etter at vitner så han stikke hull i et eller flere dekk på en politibil.

Politiet rykket ut til en trafikkulykke på E39 mandag kveld, og det var i forbindelse med denne at mannen stakk hull i dekkene på politibilen, melder politiet i Sørvest.

– Per nå ukjent skadeomfang, skriver de.

Mannen er pågrepet, satt i arrest og anmeldes for skadeverk.

Holmestrand, NTB kl 02:00:

En person ble sent mandag kveld truet med kniv i Holmestrand i Vestfold og Telemark. En mann er pågrepet.

– På bakgrunn av beskrivelser ble antatt gjerningsperson pågrepet i Horten. Mistenkte er en mann i tenårene, melder Sørøst politidistrikt.

Den pågrepne har erkjent forholdet. Politiet fikk melding om trusselen klokken 23.45 mandag kveld, og pågripelsen skjedde klokken 00.10 i Horten.

– Ingen personskade og det var en relasjon mellom partene, melder politiet videre.

Bergen, Bilbrann

Mandal, NTB kl 07:46:

Fire personer er pågrepet etter en voldshendelse i Mandal sentrum mandag kveld. En person ble fraktet til sykehus etter hendelsen.

– En person ble fraktet til Sørlandet sykehus og videre til Ullevål senere på kvelden. Personen er lagt i kunstig koma og ligger nå til observasjon, sier operasjonsleder John Repstad i Agder-politiet til Lindesnes avis i morgentimene.

Mandag kveld ble politiet varslet klokken 20.15 om at en mann hadde blitt banket opp og lå midt i gaten i Mandal sentrum.

Fire personer i aldersgruppen 16–20 år ble pågrepet på stedet. Politiet vil etterforske hendelsen og avhøre de involverte. De pågrepne er kjenninger av politiet.

– Utover dagen vil politiet gjøre tekniske undersøkelser, og senere mer taktiske. Det kan se ut som at en forbipasserende varslet politiet om hendelsen, sier Repstad.

Det er for tidlig for politiet å si noe om hva motivet bak hendelsen er.

Politimann dømt for grovt uaktsom voldtekt

En politimann fra Nordland politidistrikt er dømt for en grovt uaktsom voldtekt. Lagmannsretten mener han misbrukte overmaktsforholdet.

En politimann som er ansatt i Nordland politidistrikt er dømt til tre års fengsel for en grovt uaktsom voldtekt, tre tilfeller av misbruk av makt og et tilfelle av tjenestefeil, skriver TV 2.

Han ble samtidig frifunnet for en voldtekt. Politimannen har nektet straffskyld i alle anklager.

– Spesialenhetens straffepåstand var ni år for tingretten. Lagmannsrettens dom endte i tre års fengsel, og resultatet i begge instanser underbygger at verken tingretten eller lagmannsretten har sett saken på samme måte som Spesialenheten, sier mannens forsvarer, advokat Heidi Reisvang.

Voldtekten skal ha funnet sted mens den fornærmede var sentral i behandlingen av flere straffesaker. Lagmannsretten har konkludert med at mannen skaffet seg seksuell omgang med fornærmede ved misbruk av overmaktsforholdet. (NTB)

Bergen, drapsforsøk, NTB kl 09:13:

En person er siktet for drapsforsøk etter å ha blitt pågrepet mandag kveld.

Det opplyser jourhavende jurist Jan Christian Alvheim i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Alvheim ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

Stavanger, Mann tiltalt for å kaste etsende væske i ansiktet på kvinne, NTB kl 09:33:

En 34 år gammel mann skal forklare seg i retten etter ha kastet etsende væske i ansiktet på en kvinne. Kvinnen skal ha endt opp med sårskader i ansiktet.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Erling Kjærmann til Stavanger Aftenblad.

34-åringen er tiltalt for grov kroppskrenkelse etter straffelovens paragraf 272. Ifølge tiltalen skal han ha kastet en etsende væske i ansiktet på en kvinne.

Hendelsen fant sted i et bolighus i Stavanger i mars i år. Kvinnen skal ha fått sårskader i både ansiktet, hodet, på halsen og et kne. I tiltalen heter det også at hun skal ha fått væsken i øyet.

Den tiltalte mannen er også anklaget for å ha slått hodet hennes i veggen flere ganger.

Strafferammen for grov kroppskrenkelse er seks års fengsel.

Saken skal opp for Sør-Rogaland tingrett i februar.

****

Det er bare de hendelsene NTB har fanget opp. Det er all grunn til å tro at det har vært flere hendelser, men vår redaksjon har ingen muligheter til å dekke alle til enhver tid. Også her må vi stole på lesere som tipser oss. 

Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.