En 14 år gammel gutt er siktet for å ha voldtatt en jevnaldrende jente. Ifølge politiet filmet han overgrepet og sendte videoen til andre.

Ifølge avisen Varden skjedde hendelsen i Grenland-området i Telemark sist fredag. Ifølge Telemarksavisa skal voldtekten ikke ha skjedd på skolen, men i jentas bolig.

Det var jentas foreldre som anmeldte saken til politiet.

– Gutten er siktet for voldtekt, og for å ha spredd seksualisert materiale med barn, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthre til NRK.

Den siktede er i et barnevernstiltak i Telemark. Han er altså under barnevernets omsorg, og er fra et annet sted i landet. Han er under den strafferettslige lavalder, og saken vil bli fulgt opp videre av barnevernsinstitusjonen.

– Selv om den siktede er under strafferettslig alder, så etterforsker vi saken på vanlig måte, som vi ville ha gjort om de var eldre, sier Fossli Sæthre til Telemarksavisa.

Jenta er allerede avhørt, mens gutten skulle avhøres fredag. Politiet sier de har funnet en film som viser overgrepet på telefonen til den siktede 14-åringen. De har også fått den samme filmen av en annen person som fikk den tilsendt, men vet ikke hvor mange som har mottatt videoen.

– Vi vet ikke hvor mange personer som har fått den, men vi ser svært alvorlig på at dette skjer. Det gjør overgrepet og krenkelsen mye verre, sier Fossli Sæthre.

Den siktede 14-åringen er nå tatt hånd om av barnevernet.