Brødrene skal ha møtt jenta og en gutt på Sinsen stasjon i forkant av ranet og voldtekten. Deretter dro de til et mindre offentlig sted i nærheten. (Skjermdump, NRK)

Tre brødre er siktet for grov voldtekt av barn og grovt ran. De er mistenkt for ytterligere tre ran. Ifølge VG og NRK er de «norske statsborgere».

En 16-åring og en 18-åring er siktet for grovt ran med kniv og grov voldtekt av en mindreårig jente i Oslo. Deres 15 år gamle bror er også siktet for ran.

– Voldtekten skjedde umiddelbart etter ranet. Jenta ble truet med kniv til å utføre seksuelle handlinger, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Hun skal ha vært sammen med en gutt som også ble ranet før jenta ble utsatt for voldtekten. De to møtte brødrene på Sinsen stasjon i Oslo søndag 22. oktober etter avtale, ifølge politiet.

– Vi ser veldig alvorlig på dette. Særlig når det utføres av så unge personer mot andre unge, sier Stølen.

Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon. (skjermdump, NRK)

Politiet mistenker også at de tre brødrene står bak flere andre grove knivran i Oslo sentrum de siste månedene.

Brødrene er ikke kjent for politiet fra før av, men ettersom de nå er pågrepet og siktet for svært alvorlige kriminelle handlinger tror politiet at de har vært kriminelle lenge.

Politiet tror trioen er involvert i minst tre andre ran den siste tiden. Politiet etterforsker brødrene for å kartlegge hvor mange det kan være snakk om, sier stasjonssjefen.

– De tar kontakt med ofrene sine via mobiltelefon og avtaler et møte. Deretter har ofrene blitt truet med kniv og fraranet mobiltelefoner, penger og dyre jakker. De ønsker seg typiske statussymboler, sier Stølen til NRK.

Brødrene er norske statsborgere, skriver NRK, men har ifølge politiet reist mye til og fra London.

De to eldste brødrene, på 16 og 18 år, ble varetektsfengslet for halvannen uke siden. Begge nekter straffskyld.

Da guttene ble fengslet i slutten av oktober omtalte VG saken:

I helgen ble brødrene, som begge er norske statsborgere, varetektsfengslet i én uke i Oslo tingrett.

VG siterte fra tingrettens fengslingskjennelse, hvor saken beskrives som «alvorlig»:

«Det er ved denne vurderingen blant annet lagt vekt på det er snakk om en alvorlig sak, grov voldtekt og grovt ran begått mot to mindreårige (…).»

15-åringen har ifølge hans forsvarer ikke ønsket å forklare seg for politiet. Gutten blir nå tatt hånd om av barnevernet.

Olav Lunde forsvarer 18-åringen.

– Han stiller seg uforstående til anklagene, sier Lunde.

 

NRK: Unge brødre siktet for voldtekt og knivran

VG: Brødrepar siktet for ran og voldtekt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.