I denne grillhytta på Voldsløkka barnehages område startet marerittet for Lisa 8. desember i fjor. Foto Øyvind Thuestad

OSLO TINGRETT: 15-åringen tvang den 14-årige jenta ned på knærne og spyttet henne i ansiktet: – Gi meg en god grunn til ikke å stabbe deg nå! Så voldtok han henne mens hun gråt og ba for sitt liv.

Document har allerede omtalt saken mot de to brødrene, vi kaller dem «Hassan» og «Ibrahim», som de to siste ukene har stått tiltalt i rettssal 327 i Oslo tinghus. Mens saken var i sin andre uke, begynte en ny sak i nabosalen. I sal 328 stod lillebroren deres tiltalt for en voldtekt som minnet mye om den de to andre var tiltalt for.

Mens to brødre stod tiltalt for blant annet voldtekt, medvirkning til voldtekt, voldtektsforsøk og ran, gikk rettssaken mot lillebroren deres i naborommet. Også han tiltalt for voldtekt. Også i dette tilfellet voldtekt mot barn. Og også i dette tilfellet ble jenta først ranet og truet med kniv.

Innrømmer voldtekt

Men i motsetning til sine brødre innrømmer «Abid» å ha voldtatt jenta. Det gjorde ikke mye intrykk på aktor i saken, Torunn Gran, som i sin prosedyre påpekte at innrømmelsen kom vel sent:

– Han svarer ja her, men i avhør nektet han. Innrømmelsen er ikke uforbeholden, og kom i en situasjon der bevisene var særlig sterke.

Dermed er innrømmelsen i begrenset grad formildende, og kvalifiserer ikke til strafferabatt, mente statsadvokat Gran.

Voldtekten skjedde inne på området til Voldsløkka barnehage i Oslo 8. desember i fjor, hvor Lisa skulle kjøpe noen gram hasj av Abid, som hun aldri hadde truffet før. Abid tok henne med til barnehagen fordi han sa det var der hasjen var.

Porten til Voldsløkka barnehage. Foto Øyvind Thuestad

Jenta skal også ha blitt truet med kniv og ranet av en ikke-identifisert tredjeperson med finlandshette som plutselig dukket opp da de var kommet frem til barnehagen, hvor han truet til seg mobilen hennes:

– Vil du jeg skal bruke kniven?

Lisa hadde ikke lyst til å gi fra seg mobilen:

– Hvorfor vil du ha mobilen min, det er en skitten Iphone 5S.

Personen med finlandshette gjentar trusselen:

– Vil du jeg skal bruke kniven?

Etter ranet forsvinner personen med finlandshetten – men han sier de skal vente, for han skal gå for å hente noen. Abid har ikke villet fortelle politiet og heller ikke retten hvem personen med finlandshette er, men ifølge Lisa snakket de to sammen på et språk hun ikke forstod.

Hopper på henne bakfra

Lisa gråter, hun ber Abid om å få gå – hun lover at hun ikke skal si noe til noen. Abid sier ja, hun kan få gå, men da hun nærmer seg porten hopper han på henne bakfra, ifølge Lisas forklaring i tilrettelagt avhør. Hun blir lagt i bakken, og Abid sitter nå oppå henne med albuen presset mot halsen hennes. Han sier «Gi meg en god grunn til at jeg ikke skal stabbe deg nå!»

Lisa gråter. Abid spytter henne i ansiktet. Han beordrer henne ned på kne:

– Du kan få gå hvis du suger meg!

Den livredde 14-åringen tør ikke annet enn å gjøre som Abid forlanger.

De sterke bevisene aktor siktet til er blant annet DNA fra sæd rundt Lisas munn.

Mor: – Omfattende angstproblemer

Lisas mor forklarte seg i retten om ei jente som sliter tungt etter voldtekten:

– Hun har fått omfattende angstproblemer, har problemer med å få sove, og tør ikke gå ute når det er mørkt. Hun må hentes med bil overalt.

Moren fortalte at datteren i lange perioder har måttet sove sammen med henne, tett inntil, for i det hele tatt å få sove.

Aktor la ned påstand om at Abid dømmes til fire års fengsel, hvorav kun ett ubetinget. 16-åringens forsvarer Alexander Rydberg Greaker la ned påstand om samfunnsstraff, subsidiært ungdomsstraff, på grunn av tiltaltes unge alder. Abid var nesten 16 år da overgrepet skjedde.

Må møte i retten igjen

Abid er i tillegg tiltalt for tre ran i en sak som kommer opp i tingretten i februar. I den saken er også hans bror Ibrahim tiltalt, sammen med fire andre gutter, samtlige 16 og 17 år gamle.

De seks er til sammen tiltalt for syv ran av jevnaldrende gutter i Frognerparken, på Majorstua og på Slemdal i Oslo i perioden 5. juli til 13. oktober i fjor.

Ifølge tiltalen skal de ha ranet blant annet mobiltelefoner, klokker og jakker. Fire av ranene betegnes som grove fordi de involverte trusler om vold dersom ofrene ikke ga fra seg verdisaker.

Dom i voldtektssaken faller tirsdag.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Mest lest

Les også