Siktelsen mot en ungdomsarbeider fra Sør-Rogaland fortsetter å vokse i omfang. Ifølge politiet har mannen forgrepet seg på 18 unge gutter.

I midten av mars ble barne- og ungdomsarbeideren siktet for voldtekt og overgrep mot elleve unge gutter. Den gang utelukket ikke politiet at siktelsen kunne bli utvidet.

– Spesielt avhør av vitner og flere av de fornærmede har gjort det mulig for politiet å identifisere ytterligere sju fornærmede. Nå er det totalt 18 fornærmede i saken, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Politiet har begjært mannen fengslet i ytterligere fire uker når den inneværende fengslingsperioden går ut denne uken, og han har samtykket til videre fengsling, skriver avisen.

Overgrepene skal ha skjedd i 2021 og fram til pågripelsen i mars. Siktede har en relasjon til de fleste av guttene gjennom jobben som barne- og ungdomsarbeider. Noen av de fornærmede har mannen tatt kontakt med på Snapchat, hvor siktede brukte en falsk profil.

Mannen har erkjent både fysiske overgrep og nettovergrep. Politiadvokat Soma sier til Aftenbladet at siktelsen mot ungdomsarbeideren kan bli ytterligere utvidet.

– Siktede ble avhørt mandag, men det er behov for ytterligere avhør. Han har erkjent straffskyld for mange av forholdene han er konfrontert med, men ikke alle, sier han.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.