En ungdomsarbeider i en kommune i Sør-Rogaland er siktet for seksuelle overgrep mot 21 mindreårige. Saken mot den unge gjerningsmannen er nå ferdig etterforsket.

– Jeg kan bekrefte at politiet er ferdig med sin etterforskning av saken. I slutten av forrige uke sendte jeg min innstilling til Rogaland Statsadvokatembete som har påtalekompetanse i saken, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til Aftenbladet.

Siden statsadvokaten har påtalekompetanse blir det også statsadvokaten som avgjør om det skal tas ut tiltale, om saken skal henlegges eller om det må gjennomføres ytterligere etterforskning.

– Statsadvokaten har vært kjent med saken en god stund allerede da den er svært omfattende og også alvorlig, sier Soma.

De fleste ofrene er gutter, men også noen jenter har vært utsatt for overgrep fra ungdomsarbeideren. Det dreier seg blant annet om voldtekt av barn under 14 år. Strafferammen er ti års fengsel.

– Han er også siktet for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, seksuell handling mot barn under 16 år og for seksuelt krenkende adferd overfor barn under 16 år, sier Soma.

Ungdomsarbeideren erkjenner straffskyld.

– Han erkjenner straffskyld for de aller fleste anklagene han har rettet mot seg, men vil likevel motsette seg fengsling. Også tidligere har han begjært seg løslatt, sier ungdomsarbeiderens forsvarer advokat Tor Inge Borgersen.

Siden han foreløpig ikke er tiltalt, mener forsvarer at han burde slippes ut inntil tiltalen er fremført og rettssaken er berammet.

– Det er tøft for ham å sitte så lenge i fengsel uten dom. Ved å begjære seg løslatt bidrar han samtidig til å sikre fremdrift i saken. Retten skal kontrollere at fremdriften er forsvarlig, sier forsvareren.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.