Nytt

Politiet i Troms har avsluttet etterforskningen i saken mot den overgrepssiktede samfunnstoppen i Troms.

I august ba statsadvokaten om avklaring på flere områder i saken mot den overgrepssiktede samfunnstoppen i Troms før det blir avgjort om det skal tas ut tiltale.

– De avklarende etterforskningsskritt som statsadvokaten ba om i august, er nå gjennomført, og saken er oversendt Troms og Finnmark statsadvokatembeter for en påtalemessig avgjørelse, opplyser politiet i Troms i en pressemelding mandag ettermiddag.

Politiet sier mandag at de ikke vil gi informasjon om resultatet av etterforskningen eller innholdet i oversendelsen.

Overfor NTB understreket statsadvokat Tor Børge Nordmo i august at han oppfattet saken som godt etterforsket, og sa den ble sendt tilbake til politiet for å sluttføre etterforskningsgrep som politiet ikke har rukket å ta i løpet av sommeren.

Den tidligere samfunnstoppen ble pågrepet av politiet like etter nyttår, siktet for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell kontakt med en mann. Siktelsen ble etter hvert utvidet til å gjelde tre fornærmede. Mannen ble løslatt etter en drøy måned i varetekt.

Han erkjenner ikke straffskyld.