Siktelsen er utvidet, men politiet vil ikke be om forlenget varetekt for samfunnstoppen fra Troms som har sittet i varetekt siden 3. januar.

Politiet begjærer ikke videre varetektsfengsling av den siktede i sedelighetssaken. Den siktede blir løslatt i løpet av torsdagen, selv om siktelsen er utvidet.

– Det er ikke så stor fare for forspillelse av bevis at videre fengsling er påkrevd av hensyn til etterforskninga, sier politiinspektør Elin Norgård Strand.

Mannen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold og for å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon

Siktelsen er nå utvidet til å omfatte samme type forhold for ytterligere en fornærmet. Det er nå tre fornærmede i saken, inkludert den fornærmede i den tidligere henlagte saken. Mistanken rundt de tre fornærmede knytter seg til hendelser etter 2010. Minst to av de fornærmede kom til Norge som asylsøkere.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og hans advokat Bjørn M. Litveit Hansen sa onsdag at de ville motsette seg ytterligere fengsling.

– Men min klient er lettet over løslatelsen. Nå skal jeg snakke med ham, så får vi se, sier Hansen til NTB.

Politiet mistenker imidlertid at det kan være flere fornærmede, og at den siktede manne har møtt dem i flyktning- og asylmiljøet og blant ungdom som har bodd på institusjon.

Den siktede er ilagt kontaktforbud overfor de fornærmede.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂