Nytt

Mannen fra Troms har i mange år vært en profilert samfunnstopp. Han blir fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett i dag. 

Politiet vil ifølge forsvareren kreve forlenget fengsling for samfunnstoppen i Troms som er siktet for å ha utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell omgang.

Varetektsperioden for den siktede mannen går ut torsdag klokken 16.00. Mannens forsvarer ble torsdag morgen varslet om at politiet kommer til ål kreve klienten fortsatt varetektsfengslet.

– Jeg er muntlig orientert om at politiet begjærer forlenget fengsling, men har ikke mottatt noe ennå, sier advokat Ulf E. Hansen til NTB.

Forsvareren sier til NRK at politiet varsler at de vil begjære fire ukers varetekt for klienten.

– Vi motsetter oss videre fengsling, sier Hansen til NTB.

Leter etter nye bevis

Mannen ble første gang fengslet forrige torsdag. Politiet ba Nord-Troms tingrett fengsle mannen i to uker, men retten mente én uke fikk rekke i første omgang. Han ble også underlagt brev- og besøkskontroll i varetektsperioden.

Politiet har vært tilbakeholdne med å kommentere saken, men opplyste onsdag at de går gjennom beslag i saken med tanke på å finne nye bevis mot mannen. Beslagene består blant annet av bilder, videoer og samtalelogger.

Forsvareren har uttalt at hans klient nekter enhver befatning med saken og at han stiller seg uforstående til siktelsen.

Tidligere forhold

Forholdene i siktelsen skal ha funnet sted både før og etter at ny straffelov trådte i kraft 1. oktober 2015. Han skal også i 2016 ha blitt anmeldt for et tilsvarende forhold, men dette ble senere henlagt av politiet fordi det skal ha vært vanskelig å bevise at mannen hadde utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell omgang.

– Vi uttaler oss ikke om siktede har vært i kontakt med politiet tidligere, svarte politistasjonssjef Anita Hermandsen til NTB onsdag.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» her.