Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Etterforskningen har ført fram til tre nye fornærmede i saken mot en politimann fra Nordland som er siktet for å ha misbrukt sin stilling for seksuell omgang.

Mannen i 30-årene var først siktet for seksuell omgang med flere kvinner ved misbruk av sin stilling, men i desember ble siktelsen utvidet til å også gjelde voldtekt.

Fra før var det fire kjente fornærmede i saken. Nå har politiets etterforskning ledet fram til ytterligere tre kvinner som har status som fornærmet i saken.

– Foreløpig er det ikke opprettet siktelse mot politimannen for disse. Jeg kan ikke gi ytterligere kommentar når det gjelder de siste tre, men kan bekrefte at vi etterforsker en sak med totalt sju fornærmede, sier Halvor Hjelm-Hansen til Rana Blad.

Han påpeker at saken fortsatt er under etterforskning, og anslår at det trolig vil gå flere måneder før den kan sendes til påtalemyndigheten.

Mannens forsvarer, advokat Tom Solberg, har tidligere sagt til VG at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.