Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En politimann er tiltalt for omfattende misbruk av sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre kvinner. Mannen nekter straffskyld.

Han er videre tiltalt for grove brudd på tjenesteplikten og for å ha forsøkt å påvirke etterforskningen mot seg selv, blant annet ved trusler mot en fornærmet, skriver VG.

Ifølge tiltalen hadde politimannen samleie med en av kvinnene gjentatte ganger både i hans hjem og på en politistasjon. Dette skal ha foregått over en periode fra oktober 2015 til våren 2019. I samme periode ga kvinnen politimannen opplysninger om et narkotikamiljø, ifølge tiltalen.

Politimannen hadde vært etterforsker i en rekke saker der kvinnen hadde status som fornærmet, vitne, siktet og mistenkt eller domfelt.

– Det er en alvorlig tiltale, der de alvorligste tiltalepunktene er misbruk av stilling til å oppnå seksuell omgang. Det vil bli en omfattende bevisførsel i retten, sier Knut Wold ved Spesialenheten for politisaker.

Politimannen nekter straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Steinar Thomassen.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.