Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En politibetjent i Nordland politidistrikt er tiltalt for to voldtekter, opplyser Spesialenheten for politisaker. Det er minst syv fornærmede i saken.

Betjenten er også tiltalt for fem tilfeller av misbruk av overmaktsforhold og for ett tilfelle av tjenestefeil, skriver Spesialenheten for politisaker i en pressemelding.

§ 292, jf. § 291 om voldtekt, for fem overtredelser av straffeloven § 295 om misbruk av overmaktsforhold og for en overtredelse av straffeloven § 171 om tjenestefeil.

Minst syy fornærmede er identifisert i saken.

– Dette er en alvorlig og omfattende sak som vi har hatt prioritet på, sier lederen av Spesialenheten for politisaker sin etterforskingsavdeling i Midt-Norge og Nord-Norge, advokat Halvor Hjelm-Hansen til VG.

Politimannen ble siktet i desember i fjor for å ha skaffet seg seksuell omgang gjennom misbruk av stillingen. Han er nå suspendert.

– Han nekter skyld for de anklager som er fremsatt mot ham. Han synes det er greit at anklagene etterforskes, og håper på en snarlig påtaleavgjørelse så han kan komme tilbake til jobben sin, sier mannens forsvarer Jon Christian Elden til VG.

Politibetjenten er satt under tiltale ved Helgeland tingrett, skriver sjefen for Spesialenheten, Terje Nybøe, i pressemeldingen. Spesialenheten vil ikke kommentere saken ytterligere.

Tiltalebeslutningen er ennå ikke oversendt tingretten, og hovedforhandling er ikke berammet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.