En politimann som er tiltalt for vold mot en person under en arrestasjon på Kongsberg sist høst, hevder i sin anmeldelse at politiet ble drapstruet. Dette skriver Dagbladet, som gjengir anmeldelsen Spesialenheten for politisaker har betegnet som «Åpenbart ikke riktige».

Mens de andre politibetjentene som var til stede da Kevin Simonsen (26), Marius Stormo (28) og Kristian Teigen (26) fikk juling, skrev egenrapporter, anmeldte den nå tiltalte politimannen Kevin Simensen for vold mot politiet.

Den omfattende og detaljerte anmeldelsen beskriver et hendelsesforløp utenfor bensinstasjonen som ikke stemmer overens med overvåkningsvideoene, som Spesialenheten for politisaker har lagt til grunn for å tiltale politimannen.

I tillegg til at politibetjenten er tiltalt for vold og brudd på tjenesteplikten, har Spesialenheten bedt politimesteren i Sør-Øst politidistrikt og Politidirektoratet vurdere saken administrativt. Det kan ha betydning for de involverte politiførstebetjentene og politibetjentene.

Dagbladets saker har avdekket at den tiltalte politibetjenten og hans kollega framstilte hendelsen feil i politirapporten de skrev. En politibetjent slettet også et videobevis fra hendelsen, ifølge politiet. (Dagbladet)

Sist uke ble en video av hendelsen som fant sted på Kongsberg natt til søndag 30. oktober i fjor, lagt ut i flere medier. Flere av de involverte i slagsmålet har også stått frem i mediene og gitt sin versjon av hva som skjedde.

– Skakende, sier politidirektør Benedicte Bjørnland om videoen som skal vise vold fra politiet mot en mann i 20-årene på Kongsberg.

– Sånn som denne videoen fremstår, er den jo egnet til å skade tilliten til politiet. Den er jo skakende i sitt innhold, sier politidirektøren til NRK.

Hun understreker overfor kanalen at hun ikke kjenner innholdet i etterforskningen til Spesialenheten for politisaker utover det som kommer fram i videoen, samtidig som hun gjentar ordet skakende i sin beskrivelse av den.

– Vi har generelt sett høy tillit, men en sånn sak som dette, er egnet til å rive ned tilliten til politiet, sier Bjørnland.

Politimann tiltalt

En politimann er tiltalt for å ha utøvd vold mot en mann på Kongsberg i fjor. En annen polititjenesteperson skal ha slettet videoopptak av hendelsen.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil ikke kommentere den aktuelle saken fordi den behandles av Spesialenheten for politisaker.

– Helt generelt vil jeg si at unødvendig maktbruk fra politiets side er uakseptabelt, sier justisministeren til Dagbladet , som var det første mediet til å omtale saken. (NTB)

Til NRK opplyser Spesialenheten-lederen at det vil komme en avgjørelse i saken om politimannen som skal ha slettet mobilvideoen, ganske snarlig.

Dagbladet har vært i kontakt med politimannen som er tiltalt, men han ønsker foreløpig ikke å kommentere saken. Mannen har nå advokat John Christian Elden som forsvarer.

– Han føler seg forhåndsdømt uten at han har gitt sin versjon til noen, skrev Elden i en melding til Dagbladet i helgen.

Advokaten legger til at politimannen vil forklare seg i retten. (NTB)

Politiet hevder de ble drapstruet (Dagbladet)

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.