En kvinne (37) som jobbet på et asylmottak i Vestfold er tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin til å ha sex med en enslig, mindreårig asylsøker.

Kvinnen, som er fra Grenland i Telemark, er tiltalt etter straffelovens paragraf 295, «for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, og/eller å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.»

Gutten har opphav i et asiatisk land.

Gjentatte ganger

Ifølge tiltalen utnyttet kvinnen den 16 år gamle gutten gjentatte ganger:

«I perioden oktober til desember 2018 i Tønsberg og/eller annet sted, hadde hun ved gjentatte anledninger seksuell omgang, herunder samleie, med [N.N.]»

Nav-ansatt dømt for å ha utnyttet asylsøker seksuelt

Den da 32 år gamle kvinnen var ansatt på asylmottaket hvor 16-åringen bodde. Hun var hans kontaktperson på mottaket, fremgår det av tiltalen, som er tatt ut av politiadvokat Camilla Granstrøm i Sør-Øst politidistrikt.

Rettighetstap

Politiadvokaten har tatt forbehold om rettighetstap, noe som innebærer at hun kan bli fradømt retten til å ha samme type arbeid som hun hadde da overgrepene skal ha skjedd.

At det går nesten fem år før saken kommer for retten skal skyldes at det tok lang tid før fornærmede anmeldte forholdet. Han er nå en mann på 20 år.

Overfor Document avviser advokat Christofer Arnø, som er 20-åringens bistandsadvokat, å svare på spørsmål.

Flere steder

Til Telemarksavisa (bak mur) har han imidlertid fortalt at de seksuelle samkvemmet skal ha skjedd på flere forskjellige steder. Kvinnen skal ikke ha erkjent straffskyld etter tiltalen.

Advokat Arnø varsler at han kan komme til å kreve oppreisningserstatning på vegne av sin klient.

– Ja, det blir absolutt aktuelt. Det kan også bli snakk om andre former for erstatning, sier Arnø.

Kvinnelig personale har sex med asylbarn: «Det skjedde kveld, natt og morgen»

Document har spurt advokaten hva slags andre former for erstatning han tenker på, men han vil altså ikke svare.

Document har ikke lyktes i å få tak i tiltaltes forsvarer advokat Elin Folseraas.

Saken er berammet for retten i Tønsberg tinghus 4. september, og skal aktoreres av politiadvokat Bente Selstad Hansen. Det er satt av tre dager til rettsforhandlingene.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.