Nytt

Den fengslede samfunnstoppen fra Troms som er under etterforskning for sedelighetsforbrytelser, er suspendert fra et av styrevervene han har.

Den siktede mannen har vært et betrodd medlem i styrer og hatt en rekke tillitsverv opp gjennom årene. Fremdeles har han flere verv. Etter at han ble varetektsfengslet har en av organisasjonene hvor han er styremedlem bestemt seg for å suspendere ham, skriver VG.

– Han er suspendert fra sitt verv så lenge saken pågår, sier styrelederen i den aktuelle stiftelsen til VG.

Et selskap hvor mannen sitter som styreleder, sier at en suspensjon ikke er aktuelt så lenge han ikke er dømt.

– Vi kommer til å beholde ham til det foreligger en rettskraftig dom. Han har gjort en helt fantastisk jobb og er en kjemperessurs for oss, sier daglig leder i selskapet.

Ifølge avisen arbeider den siktede også som rådgiver for myndighetene, men det er ikke avklart hvordan disse stiller seg til situasjonen som er oppstått.

Avisa Nordlys melder torsdag om at den siktede samfunnstoppen har hatt en omfattende reisevirksomhet. I den forbindelse undersøker nå politiet mannens reiseregninger og har tatt beslag i dem.

– Det er et beslag vi har tatt fordi vi ønsker å kunne se på reisevirksomheten hans, dersom det blir aktuelt, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen til VG.

Den fornærmede er en ung, mannlig asylsøker. Han skal ha forklart at siktede skal ha ledet ham til å tro at han blant annet kunne hjelpe ham med å få bli i Norge, skriver Nordlys.

Samfunnstoppen nekter straffskyld etter siktelsen.