En 20 år gammel barne- og ungdomsarbeider erkjenner straffskyld for to voldtekter. Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot til sammen 17 mindreårige.

Stavanger Aftenblad skriver at han erkjenner straffskyld i Sør-Rogaland tingrett for de fleste av tiltalepunktene, deriblant to voldtekter.

Den tiltalte mannen kom i kontakt med flere av barna på en ungdomsklubb, ifølge tiltalen.

Han står tiltalt for både fysiske overgrep og overgrep på nett, hvor han skal ha utgitt seg for å være ei jente. Han skal også ha fått barn til å sex med hverandre på ungdomsklubben. Det er hovedsakelig gutter som er fornærmet i saken.

I starten innrømmet mannen å ha begått overgrepene. 2. januar i år trakk han imidlertid store deler av tilståelsen. Blant annet erkjenner han ikke straffskyld for overgrep begått med en Snapchat-konto.

– Han har forklart seg om dette i nye avhør. Han sier at han tok på seg skylden for disse overgrepene for å beskytte en annen navngitt person, sier tiltaltes forsvarer, advokat Brynjar Meling.

Påtalemyndigheten endret ikke på tiltalen etter at mannen endret forklaring. Han nekter straffskyld på 21 punkter, skriver NRK.

Les også:

Ungdomsarbeider siktet for seksuelle overgrep mot 21 mindreårige

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.