Det er tatt ut tiltale mot to gutter på 16 og 17 år for voldtekt av ei 12 år gammel jente på et solarium i Oslo i april.

De er tiltalt for voldtekt av barn etter straffelovens § 300 og 299, men nekter straffskyld. Strafferammen er på 15 års fengsel.

– Det er høy strafferamme, men når det er overgrep mot tolvåringer så sier det seg selv at det er veldig alvorlig, sier politiadvokat Christian Hatlo ved Oslo politidistrikt til Document.

Opprinnelig var det ytterligere tre siktede 16-17-åringer i saken, men sakene mot dem er henlagt. De tre var siktet for seksuell handling mot jenta, en mindre alvorlig bestemmelse enn voldtekt.

– Vi hadde ikke gode nok bevis til å tiltale dem, sier Hatlo.

Det var i april Document meldte at fem tenåringer var siktet for gruppevoldtekt og seksuell handling mot en 12-årig jente på et solariet Brun og Blid på Bøler i Oslo 12. april i år.

Tenåringer siktet for gruppevoldtekt mot 12-årig jente

De to som nå er tiltalt var opprinnelig siktet etter straffelovens § 299, som omhandler voldtekt av barn under 14 år, med en strafferamme på 10 års fengsel. Det skal ikke ha vært brukt vold under overgrepet, skrev Document i april, men av tiltalen fremgår det at 16-åringen var såpass røff at jenta begynte å blø.

16-åringens advokat Cathrine Grøndahl sier til Document at hun ikke vil kommentere tiltalen før hun har fått snakket med sin klient.

17-åringen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans advokat Aase Karine Sigmond.

Jentas bistandsadvokat Brit Kjelleberg ønsker ikke å kommentere at det er tatt ut tiltale i saken.

Saken er ikke berammet, men politiadvokat Hatlo understreker at saken skal raskt opp.

– Så fort vi får gjennomført personundersøkelsene av de tiltalte.

Både de tiltalte og jenta har utenomeuropeisk bakgrunn.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.