«Ray», som i virkeligheten har et annet navn, ble fengslet for fire uker 31. mars. Det ble ikke bedt om forlenget fengsling, så barnehageassistenten er nå på frifot.

Møre og Romsdal politidistrikt har siktet barnehageassistenten «Ray» for voldtekt mot ei 12 år gammel jente.

Mannen, som er hjemmehørende på Sunnmøre, ble pågrepet 29. mars og varetektsfengslet 31. mars.

Sunnmøre tingrett ga påtalemyndigheten medhold i sitt krav om fire ukers varetekt, med brev- og besøksforbud i fjorten dager.

Møre og Romsdal politidistrikt ba ikke om forelenget fengsling, så barnehageassistenten har vært på frifot siden slutten av april.

26-åringen er siktet for overtredelse av straffeloven § 300, jfr. § 299, det vil si for å hatt samleie med barn under 14 år, noe som per definisjon er voldtekt i henhold til norsk lov. Strafferammen er 15 års fengsel.

Ray ble varetektsfengslet på grunn av fare for bevisforspillelse. Han ga samtykke til varetektsfengsling, men nektet straffskyld.

Retten mente likevel det var skjellig grunn til å mistenke ham for å ha forgrepet seg på 12-åringen.

Retten la vekt på opplysninger som var kommet frem under avhør av jenta, samt at det et «funnet en flaske med babyolje på soverommet og det var en våt flekk i sengen» som det står i fengslingskjennelsen.

– Han har hverken erkjent straffskyld eller de faktiske forhold, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad til Document.

Ferstad ønsker ikke å gi flere opplysninger om omstendighetene rundt overgrepet Ray er siktet for på dette stadium, men hun sier at Ray var en venn av 12-åringens familie:

– De to kjente hverandre, det er ofte slik sånne saker oppstår. Det har ikke blitt brukt makt under overgrepet.

Etterforskningen nærmer seg avslutning, og tiltale vil bli tatt ut i løpet av relativt kort tid, sier Ferstad

Hun opplyser at siktede er norsk statsborger.

Hvilken etnisk bakgrunn har han?

–  Det vet jeg ikke, sier Ferstad.

Document kjenner til Rays afrikanske bakgrunn. Siden han foreløpig bare er siktet, ønsker vi ikke å bidra til å identifisere ham ved å oppgi hans landbakgrunn.

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!