Bergens Tidende hevder at siktede er «norsk statsborger». Politiadvokat Sissel Kleiven er oppgitt: – Det som står i pressemeldingen er riktig!

En mann i 20-årene som er siktet for to voldtekter mot en jente under 16 år i Sunnfjord i Sogn og Fjordane, ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

Mannen er ikke norsk-etnisk, og har heller ikke norsk statsborgerskap, fastslår politiadvokat Sissel Kleiven i Vest politidistrikt overfor Document.

Politiets pressemelding, som også er sendt til BT, sier følgende: «Den sikta er europeisk statsborger, på besøk i Noreg.»

Til tross for dette, insisterer Bergens Tidende på at den siktede er «norsk statsborger»: «Den siktede artisten er en norsk statsborger med adresse i utlandet.»

Skjermdump, Bergens Tidende.

– Det som står i pressemeldingen er riktig! fastslår Kleiven oppgitt.

Politiadvokaten sier til Document at man ikke ønsker å oppgi akkurat hvilket statsborgerskap siktede har fordi det kan bidra til å identifisere ham.

Siktede har oppholdt seg mye i Norge i forbindelse med jobben som kulturarbeider. Ifølge mannens profil i sosiale medier, har han blant annet vært lærer innen sitt fag for unge elever, skriver NRK.

Mannen ble pågrepet av politiet 8. juni da han var på besøk i Norge. Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i to av ukene, opplyser politiadvokat Sissel Kleiven i Vest politidistrikt.

– Vi fikk vite at han oppholdt seg i Norge 8. juni og valgte da å pågripe ham, sier Kleiven til NTB.

Hun forteller at politiet i slutten av oktober i fjor fikk melding om to voldtekter mot en jente under 16 år. Voldtektene skal ha skjedd i 2016 og 2017.

I tillegg er mannen siktet for ett tilfelle av seksuell handling mot en annen jente som var under 16 år da overgrepet skjedde. Også dette forholdet skjedde i Sunnfjord, sier politiadvokaten.

Mannen nekter straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Ivar Blikra, til NTB.

– Jeg kan bekrefte at min klient ikke erkjenner straffskyld og at fengslingen er anket til Gulating lagmannsrett. Utover dette har jeg ingen kommentar, sier Blikra. (NTB)

Politiet er forøvrig svært ordknappe av hensyn til etterforskingen.

Av fengslingskjennelsen fremgår det at mannen bad om å slippe fengsling fordi han skulle til Gran Canaria på jobb. Det tok retten ikke hensyn til.

– Sett hen til at siktede risikerer mange år i fengsel dersom han blir funnet skyldig (…), er det grunn til å frykte for at siktede på en eller annen måte vil unndra seg forfølgningen dersom han løslates nå, skriver dommerfullmektig Erling Melvær.

 

BT har nå rettet

BT har etter at Document publiserte denne artikkelen rettet i sin artikkel:

«I en tidligere versjon av dette innlegget, skrev BT at den siktede var norsk statsborger. I kjennelsen fra Sogn og Fjordane tingrett står han oppført som norsk statsborger, men dette viste seg å være feil.»

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!