Tre menn ble tirsdag i forrige uke pågrepet av politiet, siktet for å ha voldtatt en kvinne i Sogn i februar. Voldtekten ble anmeldt i april.

Voldtekten skal ha blitt utført i fellesskap av flere menn i en privatbolig i Sogn.

Saken har ifølge politiet vært etterforsket en god stund, skriver Bergens Tidende. De tre mennene som er siktet er i 30-årene, og ble pågrepet tirsdag 5. juni.

Ifølge en pressemelding fra Vest politidistrikt er de tre, som alle er av utenlandsk opprinnelse, siktet og varetektsfengslet med brev- og besøksforbud for fire uker. De siktede er av utenlandsk opprinnelse med opphold i Norge, ifølge politiet.

På direkte spørsmål fra Document ønsker politiadvokat Sissel Kleiven i Vest politidistrikt ikke å opplyse hvor de tre kommer fra.

– Politiet er i en tidlig fase, og kan på nåværende tidspunkt ikke kan kommenter saken ytterligere av hensyn til etterforskningen, skriver politiet.

Ifølge Bergens Tidende har to av de siktede sagt at de er uskyldige. En av dem motsatte seg fengsling. Den tredje av de siktede har godtatt varetektsfengslingen, ifølge hans forsvarer, advokat Anette Stegegjerdet Norberg.

– Min klient har forklart seg for politiet og samarbeider, sier hun til NRK.

Advokat Louis Anda forsvarer en av de andre, og sier til BT at hans klient nekter straffskyld.

– Det er lagt strenge klausuler på hva vi har anledning til å gå videre med av opplysninger. Så jeg ønsker ikke å si noe mer, sier Anda til BT.

Advokat Stig Nybø forsvarer den siste siktede, også han nekter strafskyld og samtykker ikke til fengsling.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂