Nytt

Alle de tre nektet skyld for gruppevoldtekt, opplyste aktor og statsadvokat Rudolf Christoffersen til Bergens Tidende, i februar i år. Nå er to brødre dømt til fengsel i fem år og tre måneder og fire år og seks måneder for grov voldtekt av en kvinne i Sogndal i februar i fjor. Tredjemann har i mellomtiden rømt landet. De tre har alle bakgrunn fra Øst-Europa.

Den sterkt berusede kvinnen i 40-årene ble holdt fast med en pute og utsatt for grov voldtekt. Både vaginalt og analt, står det i tiltalen. Det tok to måneder før politiet aksjonerte etter at anmeldelsen var gjort.

Fra NTB:

I Sogn og Fjordane tingrett ble mennene også til å betale 175.000 kroner hver i oppreisning til kvinnen som er i 40-årene, skriver Bergens Tidende.

Forsvareren til den eldste av de to brødrene, advokat Louis Anda, sier hans klient stiller seg uforstående til dommen, og har bestemt seg for å anke.

– Min klient har allerede sagt at han vil anke saken. Fornærmede klarte ikke å gjenkjenne min klient i rettssalen. Det ble heller ikke funnet noe DNA-bevis fra min klient. Dette gjør at vi mener det ikke er grunnlag for at han blir dømt, og vi vil derfor anke saken, sier han til TV 2.

De to brødrene er begge i begynnelsen av 30-årene og var tiltalt sammen med en jevnaldrende tredje mann. De skal ha voldtatt kvinnen etter tur, den ene med en pute over nakken hennes. Kvinnen studerte i Sogndal og er fra en annen kommune på Vestlandet.

Mennene ble pågrepet og siktet i juni i fjor. De er kolleger, og er alle av utenlandsk opprinnelse. Tredjemann møtte ikke i rettssaken og er etterlyst internasjonalt.

Aktor, statsadvokat Rudolf Christoffersen bemerker at straffen ble litt lavere enn hans påstand, men at begge de tiltalte ble dømt for gruppevoldtekt i samsvar med tiltalen.

– Det er ingen tvil om at saken har vært en stor belastning for fornærmede. Hun er nå blitt trodd av retten, og det er alltid viktig for de fornærmede i denne type saker, skriver han i en kommentar til avisa.

Document.no

 
Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Les også