(Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix)

En mann er dømt til seks og et halvt års fengsel, mens to menn er dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt en kvinne i Sogndal i fjor.

Gulating lagmannsrett har også dømt de tre mennene til å betale kvinnen over 3,6 millioner kroner i erstatning og oppreisning, melder NRK.

To av mennene anket dommen etter at Sogn og Fjordane tingrett dømte dem for voldtekt i mars. Den tredje mannen ble frikjent i tingretten, og den dommen ble anket av påtalemyndigheten.

– Saken har vært en stor belastning for kvinnen som ble voldtatt. Hun var lenge usikker på om hun ville anmelde forholdet. Hun var redd for ikke å bli trodd. Det har hun nå blitt. Lagmannsrettens dom er enstemmig, sier aktor i saken, statsadvokat Rudolf Christoffersen.

Ifølge statsadvokaten var gruppevoldtekten planlagt.

– Kvinnen ble skjenket full, og deretter voldtok de tre mennene henne etter tur. Det er klart skjerpende, og da skal straffen være streng, sier Christoffersen.

 
 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!





Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.