Gulating lagmannsrett. Foto: Reinhardheydt / Wikimedia Commons.

Gulating lagmannsrett har dømt en mann til 15 års fengsel for drap og likskjending av sin gravide kone i Egersund i 2018. Dette er det samme som i tingretten.

Lagmannsretten har opprettholdt straffen som Dalane tingrett satte til 14 års fengsel for drap, samt et tillegg på ett års fengsel for likskjending. Han er også dømt til å betale over en million kroner i forsikringserstatning og til sammen 400.000 kroner i oppreisningserstatning til avdødes foreldre.

– Dommen er gjennomgått og anke vurderes, opplyser mannens forsvarer, advokat Fredrik Schøne Brodwall, til TV 2.

Lagmannsretten mener tiltalte drepte avdøde ved bruk av massiv vold, før han helte brannfarlig væske rundt i leiligheten og på sin gravide kone, som lå på død på kjøkkengulvet. I dommen fremgår det blant annet at det ble funnet «spor av bensin i avdødes munn».

Aktor, statsadvokat Birgitte Budal Løvlund, sier påtalemyndigheten er fornøyd med dommen som falt 16. april.

– Overfor lagmannsretten har påtalemyndigheten vist til at han ikke har gjort noen form for innrømmelser eller anger, men har for retten fortsatt å tilsløre sakens faktum med bortforklaringer. Dette har vi anført er straffeskjerpende, forklarer hun.

Både tiltalte og kvinnen han er dømt for å ha drept, er opprinnelig fra Sudan. De to giftet seg i 2014. Tiltalte kom til Egersund sommeren 2016. Kona kom to år senere – i mai 2018, fire måneder før hun ble drept.

I retten har mannen forklart at kona var mellom fire og seks uker på vei med deres felles barn, men at graviditeten ikke var planlagt. Samme dag hun ble drept, mottok kvinnen melding med innkallelse til abort fra Kvinneklinikken i Stavanger.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.