En mann er tiltalt for drap, mishandling av lik og grovt skadeverk etter at hans gravide kone ble funnet drept i leiligheten deres etter en brann i Egersund.

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Den 24 år gamle kvinnen ble funnet død etter at det brøt ut brann i en kjellerleilighet i Lunden i Egersund mandag 17. september i fjor. Allerede dagen etter valgte politiet å sikte avdødes ektemann for drap.

Kvinnen hadde omfattende hodeskader da hun ble funnet. Sakkyndige har tidligere konkludert med at skadene hun var påført, ikke er forenlig med at hun skal ha falt fra en høyde.

– Vi kan ikke si med sikkerhet akkurat hva som skjedde, men vi mener å kunne føre bevis for at det var tiltalte som forsettlig tok livet av avdøde, sier statsadvokat Birgitte Budal Løvlund.

Mannen skal ha mishandlet liket ved å ha helt bensin eller tennvæske over henne før han tente på. Brannen som oppsto, førte til store brannskader.

Paret er opprinnelig fra Sudan. Den tiltalte mannen har bodd i Norge i noen år, mens kona kom til landet i fjor sommer. Ekteparet hadde ikke barn sammen, men kvinnen var gravid da hun ble funnet.

– Etterforskningen har vært omfattende, men den har ikke avdekket hva motivet for drapet var. Ett av de mulige motivene politiet har etterforsket opp mot, er nettopp avdødes graviditet, sier Løvlund.

Mannen nekter straffskyld, ifølge hans forsvarer, advokat Mohamed Hamzaoui.

Det er satt av fire uker til rettssaken, som starter i Dalane tingrett 21. oktober.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂