En 44 år gammel mann er dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin ekskone og hennes nye kjæreste på Storhaug i Stavanger i juni 2020.

Dommen er identisk med dommen i Sør-Rogaland tingrett fra oktober i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen er dømt for å ha knivdrept både ekskona og hennes nye kjæreste på Storhaug i Stavanger i juni 2020. Han tilsto drapene etter å ha blitt pågrepet, men trakk tilståelsen før rettssaken i tingretten.

Han forklarte i tingretten at det var en annen mann som sto bak drapene, men gikk bort fra denne forklaringen i lagmannsretten. Han nektet straffskyld i begge rettsomgangene, men erkjente i lagmannsretten at det var han som knivstakk og drepte de to.

Nødverge

44-åringen forklarte imidlertid da at det var et uhell at ekskona ble drept, og at hennes nye kjæreste ble drept i nødverge.

Retten trodde ikke på denne forklaringen og mener 44-åringen oppsøkte de to for å drepe dem.

– Samlet etterlater bevisene ingen tvil om at tiltalte drepte de to avdøde med hensikt og etter forutgående planlegging, tilrettelegging og overveielser, heter det i dommen.

Mannen blir i tillegg til drapene dømt for frihetsberøvelse og grove trusler mot en fjerde person som var til stede i leiligheten da drapene skjedde. Denne mannen, som så deler av det som skjedde, er tilkjent 100.000 kroner i oppreisning fra den dømte mannen.

Vil vurdere anke

Forsvarerne til 44-åringen vil nå sette seg ned og gå gjennom dommen og vurdere om de vil anke, sier advokat Fam Skjæveland til Stavanger Aftenblad.

– Klienten min er orientert om dommen, og jeg skal ut til ham i fengslet i morgen og diskutere dommen med ham. Vi vurderer selvfølgelig anke, men ankeadgangen til Høyesterett er ganske begrenset, så vi må se hva vi eventuelt kan anke over, sier advokat Odd Rune Torstrup til NRK.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.