Houda Lamsaouri ble funnet død i sitt hjem på Notodden den 9. april 2018. Politiet etterforsket straks saken som et mistenkelig dødsfall. Foto: Mari Nymoen / Telen / NTB scanpix.

Tirsdag starter ankesaken mot 54-åringen som i mai ble dømt til 19 års fengsel for å ha kvalt ekskona på Notodden og etterlatt datteren alene med sin døde mor.

Mannen fra Syria har nektet straffskyld for drapet. Da han ble dømt i Aust-Telemark tingrett i mai, anket han på stedet, melder Telemarksavisa.

38 år gamle Houda Lamsaouri, som var marokkansk borger, ble funnet død 9. april 2018, men ble ifølge dommen fra tingretten drept dagen før.

Den 54 år gamle eksmannen har nektet straffskyld for drapet. Han har forklart at han dro fra Harstad til Notodden for å snakke med ekskona om datteren. Kort tid før Lamsaouri ble drept, hadde eksmannen fått dommen etter en samværsrettssak. Ekskona hadde fått ansvaret for den 17 måneder gamle datteren.

Mannen kjørte også bil tilbake fra Notodden til Harstad. Han har innrømmet at han da byttet ut skiltene på bilen sin. Ifølge hans egen forklaring var dette ikke for å skjule spor, men for å unngå bompenger, ifølge Telemarksavisa.

I tingretten erkjente mannen straffskyld for å ha etterlatt den lille datteren i hjelpeløs tilstand i leiligheten på Notodden.

Barnet var alene i leiligheten med sin døde mor i rundt 20 timer før andre personer tilfeldigvis hørte barnegråt og fant både barnet og den døde kvinnen.

Eksmannen ble pågrepet av politiet i Harstad kort tid etterpå. Det er satt av seks dager til rettssaken i Agder lagmannsrett.

(©NTB)

 
 

Kjøp Kjell Skartveits nye bok her!