Sakset/Fra hofta

Houda Lamsaouri. Foto: Privat

Det var den 38 år gamle marokkanske statsborgeren Houda Lamsaouri som ble funnet drept på Notodden 9. april. Kvinnens syriske eksmann (53) er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld.

Politiet gikk tirsdag ut med kvinnens navn i samråd med pårørende.

Mannen har derimot i avhør erkjent at han var på Notodden, at han var i kontakt med den tidligere ektefellen og at det oppsto en situasjon som førte til at hun døde. Etter dette reiste mannen fra Notodden. Disse bevegelsene ønsker politiet å kartlegge.

Politiet etterlyser derfor observasjoner om en bil i forbindelse med saken. Det er en sølvfarget Volkswagen Sharan som kan være sett i Notodden i tidsrommet fra lørdag ettermiddag 7. april til søndag kveld 8. april.

Mannen ble pågrepet i Harstad tirsdag. Paret bodde sammen i Troms før kvinnen flyttet til Notodden. Hun anmeldte ham for vold i 2016. Saken ble etterforsket, men henlagt på grunn av bevisets stilling. (NTB)

Slik har Harstad Tidende tidligere omtalt saken for sine lesere: «Harstadmann pågrepet og siktet for drap på Notodden. En småbarnsmor i 30-årene, som tidligere bodde i Harstad, ble mandag funnet død på Notodden.»

En småbarnsmor og en harstadmann. Helt i tråd med hvordan kong Harald ville ha formulert seg. Nordmenn har jo innvandret fra de fjerneste avkroker.

Da kvinnen ble tilbudt beskyttelse i Notodden i desember 2016, skal hun ha takket nei.

Sammen hadde eksparet en datter på ett år. Jenta var til stede i leiligheten der den døde moren ble funnet. (NTB)

 

Les også