Nytt

En drapstiltalt 54-åring erkjente mandag skyld for at han hadde forlatt sin halvannet år gamle datter i hjelpeløs tilstand, men erkjente ikke drapet på ekskona.

38 år gamle Houda Lamsaouri, som var marokkansk borger, ble funnet død i sin leilighet på Notodden mandag 9. april i fjor. Samtidig ble hennes halvannet år gamle datter funnet helt alene og gråtende på stedet etter å ha vært alene i 18 timer.

Mandag startet rettssaken mot den 54 år gamle eksmannen i Aust-Telemark tingrett på Notodden.

Tiltalte bekreftet at han satte seg i bilen og kjørte fra Harstad til Notodden via Oslo. Han skal ha ankommet Notodden lørdag 7. april. I tiltalen framgår det at han skal ha kvalt Houda Lamsaouri til døde mellom klokken 18 og 18.45 søndag 8. april.

I retten mandag erkjente mannen straffskyld for å ha forlatt datteren i leiligheten. Han har også erkjent å ha satt falske skilter på bilen han kjørte. Drapet erkjente han ikke.

54-åringen forklarte ifølge NRKs rettsreferat at han dro fra Harstad til Notodden for å snakke med ekskona om datteren deres på halvannet år. Han ønsket at de som to voksne skulle legge konfliktene bak seg, slik at han kunne ha en aktiv rolle i datterens liv. Få dager før drapet hadde han fått dommen etter en samværsrettssak. Ekskona hadde fått ansvaret for jenta, og han skulle kun se henne fem ganger årlig.

Den drapstiltalte mannen, som opprinnelig er fra Syria, ble pågrepet av politiet i Harstad og siktet for drapet på ekskona to dager etter at drapet ble oppdaget. Retten har satt av fem dager til behandlingen av saken.

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her