Yaşar Timur (53) reiste etter sin ekskone og datteren som var på ferie i Tyrkia. Han lyktes oppspore dem og det brøt ut krangel. Lørdag ettermiddag 1530 knivdrepte han først ekskona Zübeyde Timur og deretter datteren på seks, Hatice. Yaşar meldte seg  selv til politiet, men først la han ut en melding på sosiale medier om at han ikke angret det han hadde gjort.

Tyrkiske medier navngir drapsmannen, men ikke NTB og danske. De kaller ham «dansk», mens Cumhuriyet bruker uttrykket «en mann fra Danmark». Yaşar skal være dansk statsborger

Her er Cumhuriets beskrivelse av hendelsesforløpet:

En mann fra Danmark, Yaşar Timur, kom til Tyrkia og drepte sin kone og 6 år gamle datter i hotellets svømmebasseng under deres pågående skilsmisse.

Hendelsen skjedde på et hotell i Avanos, Nevşehir i går rundt kl. 14.30. Zübeyde Timur, som bor i Danmark, kom til Adana, Tyrkia, en stund siden med sin datter Hatice. Timur dro videre til Avanos i Nevşehir og bosatte seg på et hotell der. Yaşar Timur, ektemannen i skilsmisseprosessen, kom også først til Adana og deretter kjørte han med bil til hotellet i Avanos hvor kona og datteren bodde. Mens Yaşar Timur svømte i hotellets basseng, begynte han å krangle med kona. Under krangelen trakk Yaşar Timur frem en kniv og stakk kona og datteren i bassenget, deretter stakk han av.

Politi og ambulanse ble tilkalt til åstedet etter at folk i området varslet om hendelsen. Ambulansepersonalet bekreftet at Zübeyde Timur og datteren Hatice Timur var døde. De livløse kroppene til mor og datter ble fraktet til Nevşehir statssykehusets likhus for obduksjon. Etter hendelsen kontaktet Yaşar Timur selv politiet og overga seg. Etter å ha blitt avhørt av politiet ble han varetektsfengslet av domstolen. Det har også blitt avslørt at Yaşar Timur delte innlegg på sosiale medier etter å ha drept sin kone og datter i hotellets svømmebasseng.

To knivdrepte kropper i hotellets svømmebasseng en lørdag ettermiddag, midt i høysesongen.

Yaşar Timurs statement om hvorfor han begikk den grufulle gjerningen er interessant. Hun synes å mene at han er blitt utsatt for bakvaskelse og løgn. Han sier «han ikke hadde noe valg». Han drepte datteren fordi hvem skulle ta seg av henne når moren var død? Hele veien påkaller han Allah.

I innlegget på hans sosiale medieprofil skriver han følgende: -Jeg kunne ikke la henne være igjen foreldreløs.

 

«Jeg appellerer til alle som kjenner meg. Vennligst ikke se på meg som en morder. De ga meg ingen annen mulighet. Jeg er ikke et monster som ville skade sin egen datter. Men jeg kunne ikke la henne være igjen foreldreløs. Hva ville skjedd med henne i disse skurkenes verden? Hvem ville tatt vare på henne? Nå vil hun i det minste gå til paradis som et uskyldig barn. Alle syndene og feilene er på min samvittighet. Jeg gjorde det jeg måtte gjøre. Jeg har ingen anger. De, inkludert hennes foreldre og mine tre brødre, visste om alt det dårlige som skjer, men de støttet denne skurkens rygg. De spilte alle mulige triks og anklager mot meg. Kun Allah og jeg vet hva jeg har opplevd de siste 1,5 årene. De kastet meg ensom og hjelpeløs. Spesielt kona mi, som ville dra på pilegrimsreise, og alle som har rett til å kritisere meg for dette, tilgir jeg ikke. Jeg vil stå til ansvar for Allah. Jeg vil dele lydopptaket jeg har, både moren, faren og alle lyttet til det, men de benektet det. De krenket meg ved å kalle meg en løgner. Jeg har ingenting å skjule. Jeg gjorde det jeg måtte gjøre. Jeg har ingen anger.»

 

Her er NTBs versjon:

Tyrkiske medier: Dansk mann pågrepet for drap på ekskone og datter

En dansk statsborger er ifølge tyrkiske medier pågrepet for drap på sin sjuårige datter og ekskone i Tyrkia lørdag.

De to ble drept ved bassenget på et hotell i byen Nevsehir, rundt 28 mil sørøst for hovedstaden Ankara.

En 53-årig dansk mann ble søndag pågrepet for drapene, skriver flere tyrkiske medier. Han skal ha stukket datteren og ekskona med kniv etter å ha klart å spore dem opp mens de ferierte i Nevsehir.

Ekskona og deres sjuårige datter hadde ifølge Demirören News Agency også bopel i Danmark. Mannen skal først ha flyktet fra hotellet, men senere ringt og meldt seg for politiet.

De avdødes familie bekrefter hendelsen overfor Ekstra Bladet , men ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer. Mannen har angivelig omtalt drapene sin Facebook-side og gitt uttrykk for at han ikke angrer.

Dansk UD kunne søndag kveld ikke bekrefte hvorvidt noen dansk statsborger er involvert i den tyrkiske drapssaken.

 

Uttrykket «en 53-årig dansk mann» er misvisende. Det er snakk om en tyrkisk mann bosatt i Danmark som skal ha fått dansk statsborgerskap.

NTB går ikke inn på begrunnelsen og rettferdiggjørelsen av drapene.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.