Lørdag arrangerte Alternative für Deutschland en demonstrasjon i Mainz etter voldtekten og drapet på 14-årige Susanna F. På flere av plakatene stod: «Endlich konsequenzen ziehen!» – Det er på tide å ta konsekvensene. Foto: Ralph Orlowski /Reuters / Scanpix

Reaksjonene er sterke i hele Tyskland etter voldtekten og drapet på den 14-årige jødiske jenta Susanna F.

Susanna  ble funnet nær Wiesbaden etter å ha vært forsvunnet i to uker. To mistenkte gjerningsmenn er arrestert – en 35-årig tyrkisk statsborger og en 20-årig iraker, som stakk av til Irak, men ble arrestert i det nordlige Irak av kurdisk politi.

Etter at Susanna F. ble funnet 22. mai viste obduksjonen at hun hadde blitt voldtatt og deretter drept.

Statsadvokaten meddelte torsdag at to asylsøkere, 20-åringen fra Irak og den 35-årige tyrkeren, bosatt på et asylmottak, er siktet for voldtekt og drap. De skal deretter ha gravd ned kroppen.

Den 20-årige irakeren klare å stikke av til Irak, der han ble pågrepet av kurdisk politi. Han skal ha ankommet Tyskland under migrantkrisen høsten 2015. Hans søknad om asyl var avslått.

20-åringen var svært godt kjent av politiet. Ifølge statsadvokaten i Wiesbaden er han under etterforskning for å ha truet en mann med kniv og ranet ham, han skal ha angrepet en politibetjent og vært involvert i et slagsmål. Han var også under etterforskning for voldtekt av ei 11-år gammel jente. (Focus.de)

Den jødiske forsamlingen i Mainz forteller at de gjør alt de kan for å støtte Susannas familie i den vanskelige tiden. Forsamlingens rabbiner , Aharon Ran Vernikovsky, har gjort seg til talsperson for den bestyrtning som innbyggerne i Mainz føler.

Susannas forsvinning, og siden voldtekten og drapet på henne, er bredt omtalt i tyske medier. Venstreliberale medier sies dog å utelate opplysningene om gjeningspersonenes opphav og at jenta var jødisk.