Ali Bashar hadde fått avslag på asylsøknaden og skulle ha forlatt Tyskland for lenge siden. Istedet voldtok og drepte han 14-årige Susanna. Irakeren må snart møte for retten igjen – denne gang for voldtekt av en 11-årig jente.

Ali Bashar (22) er dømt til livstid i fengsel for å ha voldtatt og drept jødiske Susanna (14) i Tyskland i fjor sommer.

Ifølge dommen viste han hverken anger eller medfølelse under rettssaken, men tvertimot misogynistiske holdninger (kvinnehat).

Susannas far sa ifølge Deutsche Welle at han var sjokkert over Bashars gjennomførte forakt for kvinner. Også Susannas mors advokat Petra Kadtmann reagerte:

– For ham er en bra jente en som ikke går ut alene, en som lager mat og gjør rent, som adlyder sin mann og ikke har noen egenvilje. Og det er nettopp hva han praktiserte i dette tilfellet.

Også en 35-årig tyrkisk statsborger var tidligere mistenkt, men ble sjekket ut av saken,

Jenta, som omtales som Susanna F. i tyske medier, ble funnet drept og gravd ned 6. juni i fjor nær en toglinje i Wiesbaden, etter å ha vært forsvunnet i to uker.

Obduksjonen viste at Susanna hadde blitt voldtatt og deretter drept. Reaksjonene var sterke i hele Tyskland etter voldtekten og drapet på 14-åringen.

Ali Bashar rømte landet, men ble arrestert i det nordlige Irak av kurdisk politi og senere utlevert til Tyskland.

Den nå 22-årige irakeren skal ha ankommet Tyskland under migrantkrisen høsten 2015. Hans søknad om asyl var avslått.

Bashar erkjente drapet på jenta, men ikke voldtekten.

20-åringen var definitivt en kjenning av politiet. Ifølge statsadvokaten i Wiesbaden har han vært under etterforskning for å ha truet en mann med kniv og ranet ham, han skal ha angrepet en politibetjent og vært involvert i et slagsmål. Han er også tiltalt for voldtekt av en 11-år gammel jente, saken kommer for retten senere.