Iulia ble kun 15 år. Foto: Privat

Tysk politi har pågrepet en 17-årig gutt etter drapet på 15 år gamle Iulia i byen Viersen, vest i Tyskland mandag.

Matyu K. meldte seg tirsdag for politiet, fulgt av sin advokat.

Jenta ble stukket ned med kniv i parken Casinogarten midt på lyse dagen. Gjerningsmannen løp fra stedet.

Alvorlig såret vaklet Iulia noen skritt mens hun ropte: «Jeg dør, jeg dør!» før hun kollapset. 15-åringen døde senere på sykehus.

Tyske aviser navngir jenta Iuliana Elena R., men hun var bare kjent som Iulia blant familie og venner. Hun var fra Bucuresti, Romania, og bodde sammen med familien sin i Viersen, hvor hun gikk på skole.

Matyu K.

Iulia og Matyu var kjærester, men Iulia hadde nylig slått opp med ham, ifølge Bild. De to skal ha kranglet i parken før knivstikkingen.

17-åringen var, sin alder til tross, en gammel kjenning av politiet. Han har vært pågrepet for narkotikaomsetning, vold, ran, hærverk, falske oppringninger til nødetatene, kjøring uten førerkort og innbrudd.

Flere jenter drept

De siste månedene har flere jenter og unge kvinner blitt drept i Tyskland. Drapet på Iulia i delstaten Nordhrein-Westfalen skjedde få uker etter at 14 år gamle Susanna F. ble voldtatt og drept i Wiesbaden i Hessen. En irakisk flyktning som deretter rømte til sitt hjemsted i irakisk Kurdistan, ble pågrepet der og returnert til Tyskland.

Mannen er identifisert som Ali Bashar og har i avhør erkjent drapet.