Stillbilde: Die Welt / YouTube.

To afghanere er pågrepet etter at en tysker døde etter en slåsskamp i byen Köthen. Nå frykter Tyskland nye sammenstøt mellom innvandringsmotstandere og motdemonstranter.

De to afghanske statsborgerne på 18 og 22 år ble pågrepet i byen Köthen øst i Tyskland søndag morgen. De er siktet for å ha vært involvert i at en tysk mann på 22 år døde lørdag kveld.

Ifølge tyske medier oppsto hendelsen da tre afghanske menn hadde en diskusjon med en gravid kvinne om hvem som er faren til hennes ufødte barn. Da to tyskere blandet seg inn, skal det ha oppstått en slåsskamp, og situasjonen ledet til at en av tyskerne døde.

Hjertesvikt, ikke drap
Saken ble først omtalt som en drap, men søndag kveld sier tysk politi at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at tyskeren døde av akutt hjertesvikt og at dette ikke er i direkte forbindelse med skadene han ble påført.

Den 18 år gamle afghaneren er nå siktet for overfall, mens 22-åringen er siktet for kroppsskade med døden til følge. Den tredje afghaneren er ikke mistenkt for å ha vært involvert i slåsskampen.

Det lokale politiet og påtalemyndigheten har understreket at de ikke kjenner hele hendelsesforløpet og at de fremdeles holder alle muligheter åpne.

Store protester
Hendelsen kommer kun to uker etter at to asylsøkere ble pågrepet og siktet for å ha drept en tysk mann i Chemnitz. Drapet utløste en rekke protester fra høyreorienterte innvandringsmotstandere. Protestene ble møtt av motdemonstranter fra venstresiden og ved flere av demonstrasjonene har høyre- og venstresiden støtt sammen. Til sammen har flere titalls mennesker har blitt skadd. Det har også vært tilfeller i Tyskland de siste ukene hvor innvandringsmotstandere har banket opp innvandrere.

Innvandringsmotstandere har etter at tyskeren døde i Köthen lørdag innkalt til en minnemarsj i byen søndag kveld. Samtidig har politikere på venstresiden oppfordret til motdemonstrasjoner mot høyreekstreme.

En rekke politikere og myndighetspersoner oppfordrer nå demonstrantene til å forholde seg rolig og ikke bruke vold.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂