Politibiler ved stedet der en kvinne ble funnet drept i Florø. Foto: David E. Antonsen / Firdaposten / NTB scanpix

Kvinnen som ble funnet drept i Florø fredag kveld, var på besøk hos den drapssiktede. 27-åringen fremstilles for fengsling søndag.

Politiet opplyser i en pressemelding lørdag kveld at de ikke har fått avhørt siktede, noe som skyldes at han blir ivaretatt av helsevesenet.

– Politiet kan derfor ikke si noe om motivet eller bakgrunnen for drapet, heter det.

De opplyser imidlertid at mannen bodde i Florø sammen med sin mor, og de to hadde besøk av kvinnen og hennes sønn. Alle er fra Øst-Europa, men fra to forskjellige land.

Politiet har foreløpig ikke grunn til å tro at andre var til stede da drapet ble begått i en leilighet i Florø.

Fengslingsmøte søndag

Det er ikke kjent om den siktede knytter seg til handlingen. Fengslingsmøtet skulle egentlig bli avholdt mandag, men ble fremskyndet til søndag. Årsaken til dette er ikke oppgitt.

Politiet kommer trolig til å begjære fire ukers varetekt med brev- og besøksrestriksjoner fordi det er fare for at mannen skal ødelegge bevis om han ikke blir fengslet.

– Jeg har foreløpig ikke hatt samtaler med min klient og kan ikke si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen, sier mannes forsvarer, advokat Malin Østvik, til NTB.

Væpnet aksjon

Mannen ble pågrepet i leiligheten i en væpnet aksjon, skriver NRK.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 20 fredag kveld. Kvinnen ble erklært død på stedet klokken 20.30, etter at det var blitt forsøkt å gi livreddende førstehjelp.

Kvinnen var i live da helsepersonell kom til stedet, men skadene var av et slikt omfang som gjorde at livet ikke sto til å redde, opplyser vakthavende lege Ronny Cassels til Firdaposten.

Ber om judisiell observasjon

Siktede blir tatt hånd om av helsepersonell.

– Politiet har hatt kontakt med den siktede mannen tidligere, sa påtaleansvarlig Eli Valheim i Vest politidistrikt til NTB tidligere lørdag.

Hun opplyste at politiet vil be om en full judisiell observasjon av siktede. Undersøkelsen har til hensikt å avklare om siktede var strafferettslig tilregnelig på gjerningstidspunktet.

Ikke bosatt i Norge

Den avdøde kvinnen var ikke bosatt i Norge. Politiet arbeider med å varsle hennes pårørende.

Kvinnen skal obduseres mandag.

Politiet har avhørt flere vitner, men vil ikke kommentere om det var vitner til selve hendelsen. Ifølge politiet er det ingen grunn til å tro at det var flere involvert i drapet.

Politiet vil ikke gi detaljer om hendelsen eller om eventuelle motivet for drapet.