Rådhuset i Köthen. Foto: Z thomas / Wikimedia Commons.

Mens toneangivende personer i tysk offentlighet befinner seg i en kamp om historien om demonstrasjonene etter knivdrapet i Chemnitz, går den voldelige multikulturens begivenheter sin ufortrødne gang, nå i Sachsen-Anhalt.

I Köthen – en by omtrent på størrelse med Lillehammer som kanskje er mest kjent for at Johann Sebastian Bach bodde der en tid – ble en 22 år gammel tysk mann i 23-tiden lørdag kveld drept som følge av en voldsom krangel mellom en gruppe afghanere og en gruppe tyskere.

Det hele skal ha begynt med at tre afghanere kranglet med den unge tyskeren om hvem som hadde gjort en ikke nærmere identifisert ung kvinne gravid, skriver Die Welt. Siden kom to andre unge tyskere til stedet.

Det kom åpenbart til et voldsomt sammenstøt mellom afghanerne og tyskerne. Som følge av dette døde en av tyskerne. Hjerneblødning er blitt fastslått som dødsårsaken.

Politiet kom til åstedet etter seks minutter, hvor alle de tre afghanerne ble pågrepet. To av dem mistenkt for drapet, og avhør finner sted ved hjelp av tolk.

Spørsmålet en slik ugjerning reiser mens ordstriden om Chemnitz pågår, er om den også vil sette sinnene i kok i Tyskland, eller om folk resignerer og ellers bare tar sine forholdsregler.

Det blir fortalt at avdødes bror er en straffedømt høyreekstrem, skriver Die Welt. Hva tjener den informasjonen til? Å kvele eventuell indignasjon i fødselen?

Opposisjonspartiet Alternative für Deutschland (AfD), som holder et delstatsmøte i Dessau ikke langt unna, vil søndag minne den døde med ett minutts stillhet, og skal siden ta stilling til om de skal arrangere sørgemarsj, skriver Mitteldeutsche Zeitung.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂