Stillbilde: YouTube.


 

Flere hundre personer demonstrerte søndag i Chemnitz, Sachsen, i protest mot et knivdrap på en 35 år gammel tysker i forbindelse med en krangel natten i forveien.

En iraker og en syrer som er mistenkt for drapet etter å ha rømt fra åstedet, er blitt varetektsfengslet, skriver Frankfurter Allgemeine. To andre personer ble også skadet under den samme tildragelsen.

Etter at 35-åringen døde på sykehus som følge av skadene han ble påført, ble det tatt initiativ til demonstrasjoner både fra opposisjonspartiet Alternative für Deutschland (AfD) og fra hooligans. Ifølge medierapporter skal noen av de sistnevnte, som antas å omfatte høyreekstreme, ha truet migranter og kastet flasker på politiet under protestene. Videoer i sosiale medier skal vise det samme.

I 15-tiden søndag samlet det seg ca. 100 personer i sentrum av Chemnitz til protesten arrangert av AfD, mens rundt 800 personer møtte opp da en gruppe hooligans ved navn Kaotic Chemnitz holdt en annen protest i 16.30-tiden.

Noen av demonstrantene skal ha benyttet slagordet «Wir sind das Volk», skriver Frankfurter Allgemeine. Politiet måtte kalle inn krefter fra Dresden og Leipzig for å holde demonstrantene under kontroll.

Tysklands og delstatens regjering har mandag skarpt fordømt alle tendenser til selvjustis mot sakesløse migranter. Om selve mordet benytter myndighetene uttrykket «tragisk hendelse», og understreker at omstendighetene rundt det inntrufne er uklare. Den offisielle indignasjonen er altså høyst selektiv.

Allmennkringkasteren Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) venter nye protester både fra ytre venstre og ytre høyre i Chemnitz mandag kveld.

Etter konkurrerende demonstrasjoner i andre tyske byer i forbindelse med tilsvarende hendelser, er tyske sikkerhetsmyndigheter åpenbart bekymret for voldelige sammenstøt. Kombinasjonen av fakta på bakken og den offisielle responsen på dem bygger tilsynelatende opp sinne i Tyskland.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂