Nye asylsøkere ankommer sentralstasjonen i Rostock, Tyskland. Foto: Marcus Ericsson/TT / NTB

I 2021 ble det registrert det høyeste antallet asylsøkere til Tyskland siden 2017. Syrere og afghanere er de største gruppene.

NTB-DPA melder at landet mottok totalt 190.800 asylsøknader i 2021, ifølge tall fra den føderale etaten for migranter og flyktninger. Altså nær 200.000 bare i løpet av ett år.

Rundt 148.000 av disse var utlendinger som søkte om asyl i Tyskland for første gang. Rundt 17 prosent av disse søknadene ble sendt inn for barn under ett år som ble født i Tyskland, skriver NTB-DPA.

Ifølge tallene kom den største gruppen asylsøkere til Tyskland fra Syria, men antallet afghanere som søkte om asyl har gått opp.

Dette er grupper som tradisjonelt har vist seg vanskelige å integrere i arbeids- og samfunnsliv i alle vestlige land, og samtidig kjennetegnes disse av høy kriminalitet. Document har nylig kommentert ulike sider ved dette.

Spesielt afghanere har vært involvert i en rekke stygge forbrytelser i Tyskland.

November ble en måned med ekstra høye ankomsttall, noe Document omtalte.

Antallet asylsøkere i Tyskland øker igjen sterkt, og ifølge offisiell statistikk fra den tyske migrasjons- og flyktningetaten BAMF var det 16.500 personer som søkte asyl i Tyskland i november,

skrev Document, og fortsatte:

Siden migrasjonsbølgen i 2015/16 har asylinnvandringen til Tyskland oversteget 100.000 personer hvert år, også i «koronaåret» 2020, opplyser Die Welt.

I 2020 ble det sendt inn rundt 122.000 asylsøknader til Tyskland, men det tallet er trolig lavere enn normalt på grunn av reiserestriksjoner som følge av koronaviruset.

I den tyske befolkningen er det høyst delte meninger om hvor bra dette er for landet:

Bare 22 prosent av tyskerne ønsker å ta afghanere uansett hva andre gjør

 

 


Mer aktuell enn noensinne, bestill den i dag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bestill høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.