Tallrike grønne lys er satt opp foran riksdagsbygningen i Berlin for å markere et krav om at EU åpner grensene for migranter og tar dem inn straks den 28. november 2021. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.

Antallet asylsøkere i Tyskland øker igjen sterkt, og ifølge offisiell statistikk fra den tyske migrasjons- og flyktningetaten BAMF var det 16.500 personer som søkte asyl i Tyskland i november.

Antallet er det høyeste på én måned på mer enn fire år, og etter migrasjonsbølgen i 2016 er det kun blitt oversteget to ganger tidligere, skriver Die Welt.

Den ulovlige migrasjonen til Tyskland via Hviterussland utgjør en betydelig, men ikke dominerende del av antallet. Ifølge tysk politi dreier det seg i november om 2849 personer, en klar nedgang fra oktober, da det tilsvarende antallet var 5285 – en utvikling som skyldes Polens standhaftige forsvar av grensen mot Hviterussland.

Det er snarere migrasjonen via middelhavslandene Spania, Italia og Hellas som fremdeles dominerer, og dermed bidrar mest til de høye asyltallene i Tyskland.

Tysklands avtroppende regjering hadde i økende grad avfunnet seg med denne permanente tilstanden. Avvisning på grensen ble ikke gjort mulig, og returer til de ansvarlige landene kunne ikke økes vesentlig.

13.700 personer har hittil i år søkt asyl i Tyskland etter først å ha søkt i Hellas. Tyske domstoler har satt foten ned for returer til Hellas i samvar med Dublin-reglene, idet de har lagt til grunn at slike returer ville risikere å gi asylsøkerne et vanskelig liv.

På grunn av den dårlige innkvarteringen i middelhavslandet har man hittil i 2021 bare kunnet sende én migrant tilbake, sa avtroppende innenriksminister Horst Seehofer (CSU) i slutten av oktober.

Hellas ser ut til å leve greit med den situasjonen:

Seehofer hadde uten å lykkes tilbudt Hellas opp mot 50 millioner euro for å finansiere innkvartering av flyktninger.

Siden migrasjonsbølgen i 2015/16 har asylinnvandringen til Tyskland oversteget 100.000 personer hvert år, også i «koronaåret» 2020, opplyser Die Welt.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.