Fra den polsk-tyske grensen mellom Świnoujście i Pomorze Zachodnie og Ahlbeck i Mecklenburg-Vorpommern. Denne er ikke vanskelig å krysse. Foto: Kapsuglan / Wikimedia Commons.

Politiet i Tyskland har i tidsrommet 1.–19. oktober registrert 3104 ulovlige innreiser til Tyskland over grensen mot Polen, et antall som svarer til drøyt 160 illegale migranter hver eneste dag.

Det får avisen Bild opplyst på forespørsel av tysk politi.

Bakgrunnen for den illegale mennesketrømmen er åpenbart at migranter som har flydd fra Midtøsten til Hviterusslands hovedstad Minsk, først har tatt seg over Hviterusslands grense mot Polen, for siden å krysse Polens grense mot Tyskland.

Betaler 6000 euro for reiser fra Midtøsten til Tyskland via Hvite­russland

De fleste migrantene som tysk politi har registrert i oktober, kommer fra Irak, Iran, Syria og Jemen.

Etter det Bild erfarer, vil Tysklands innenriksminister Horst Seehofer ta opp situasjonen på grensen mot Polen under et regjeringsmøte onsdag.

En tilstrømning på 160 pr. dag tilsvarer nærmere 60.000 på ett år. Hittil i år har litt over 100.000 personer søkt om asyl i Tyskland.

Grensekryssingene fra Polen skjer i flere tyske delstater. Politiet har registrert 1828 ulovlige grensepasseringer i Brandenburg, 820 i Sachsen og 456 i Mecklenburg-Vorpommern.

Mørketallene er sannsynligvis mye høyere på grunn av manglende grensekontroller internt i Schengen-sonen.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.