Migranter står i kø for å få utdelt mat ved et logistikksenter i nærheten av grenseovergangen Kuznitsa på grensen mellom Hviterussland og Polen den 20. november 2021. Foto: Maxim Guchek / BelTA via AP / NTB.

Migranter som er blitt innkvartert i en lagerbygning utenfor Grodno i Hviterussland, ikke langt fra grensen mot Polen, sier at de vil vente helt til Tyskland tar imot dem.

Den provisoriske innkvarteringen, der rundt 2000 migranter foruten tak over hodet får tilgang til vann, mat og toaletter, er blitt organisert av regionale myndigheter, melder Tagesschau. Hviterussiske familier har donert leker til familier med barn.

Migranter som snakker med den tyske reporteren, uttrykker takknemlighet overfor Hviterussland, som har sørget for at de ikke lenger trenger å sove i skogen.

Den 13 år gamle irakiske piken Bahasch sier at familien hennes har fått tilbud om flytransport fra Minsk tilbake til Irak, men at de ikke har til hensikt å benytte seg av tilbudet.

Familien har bodd som asylsøkere i Tyskland før, men fikk ikke permanent opphold. Kanskje det vil lykkes denne gangen?

Migrantene i lagerbygningen savner fremtidsutsikter, rapporterer Tagesschau.

I likhet med nesten alle de andre der vil Bahasch og familien hennes til Tyskland. «Vi kommer aldri til å dra tilbake. Vi venter helt til Tyskland tar imot oss», sier hun.

I mellomtiden melder polske myndigheter at migranter på Hviterusslands grense mot Polen forsøker å krysse grensen ulovlig i mindre grupper på flere forskjellige punkter. Ifølge Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak forsøker migrantene å skifte taktikk, skriver Deutsche Welle.

Den illegale migrasjonsstrømmen mot EU har økt med 70 prosent fra 2020 til 2021, og er også større enn den var i 2019, før pandemien satte inn, sier sjefen for EUs grensebyrå Frontex, Fabrice Leggeri, i et intervju med Welt am Sonntag. Leggeri forventer en ny migrantbølge med afghanere som holder til i Iran, Pakistan, Tyrkia og Sentral-Asia.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.