På den ene siden kaller Tysklands utenriksminister Heiko Maas presidenten i Hivterussland for en smuglersjef. Men EU vil ikke bidra til å bygge gjerder mot Hviterussland. Beskjeden er klar: Polen må godta Brussels overhøyhet før det kan få hjelp. Samtidig er det en venstrefløy i EU som er aktive pådrivere for masseinnvandring, især av muslimer. Begge sider i EU har inngått taktisk allianse med Aleksandr Lukasjenko, som de hevder å avsky.

Så skitten er politikk, og mediene deltar nå uten blygsel på migrantenes side. Og dermed også på Hviterusslands.

Det var utenriksministermøte i EU mandag om migrantpresset fra Minsk, og der kom det frem hvor organisert trafikken er.

Tusener av migranter fra Afrika og Midtøsten er blitt lokket til Hviterussland på turistvisum for så å bli ledsaget til grensen mot Polen og Litauen, og i mindre grad Latvia. Alle de tre EU-landene grenser mot Hviterussland.

-Selv om situasjonen synes å være under kontroll, har flommen av mennesker slett ikke blitt mindre, sa den litauiske utenriksminister Gabrelius Landsbergis da han ankom møtet i Luxembourg. (..)

– EU har tidligere klart å stanse flygninger fra Iran, Jordan og Libanon. Men en rekke nye flighter er satt opp til Minsk, sier Landsbergis. Han mener EU må sende en klar beskjed til selskaper som flyr personer inn til Hviterussland, om at de er på EUs radar. (NTB)

Migrantene brukes som brikker mot Polen, Latvia og Litauen. De ligger på grensen og fryser. Likevel har mediene den frekkhet å melde at det er Polens ansvar å slippe dem inn. De dekker pro-migrant-demonstrasjonene uten å nevne at det er Hviterusslands ansvar å gi dem husly, varme og mat, ikke Polen.

Lørdag deltok to av de tidligere førstedamene i en protest foran grensevaktkontorene i byen Michalowo like ved den hviterussiske grensen øst i Polen, melder det polske nyhetsbyrået PAP.

Aksjonen har fått navnet «Mødre ved grensen».

– Vi tar spesielt avstand fra den umenneskelige behandlingen av barn, sier Anna Komorowska, som er gift med Bronislaw Komorowski, Polens president fra 2010 til 2015.

Den umenneskelige behandlingen av barn er det Lukasjenko som står for. Vi ser igjen hvordan godhetsindustrien bruker menneskelig lidelse som pressmiddel. Enten det er i Middelhavet, eller på grensen mellom Tyrkia og greskeøyer, Bulgaria og Ungarn. Erdogan vil svekke Europa, det samme vil Lukasjenko og han har Putin i ryggen.

Mediene rapporterer dette som en humanitær krise, ikke politikk. Det er grovt villedende.

Innbyggere i grenseområdet ble bedt om å tenne grønne lys i vinduene sine for å vise vilje til å hjelpe.

Piggtråd og unntakstilstand

Jolanta Kwasniewska, ektefellen ekspresident Aleksander Kwasniewski, var også til stede under demonstrasjonen. Dauta Walesa, kona til nobelprisvinner og ekspresident Lech Wasel, støtter appellen selv om hun selv ikke var til stede.

Den nasjonalkonservative polske regjeringen har iverksatt harde tiltak for å stanse et stort antall potensielle asylsøkere som forsøker å krysse grensen fra Hviterussland.

Det er blitt bygget et piggtrådgjerde langs grensen, og myndighetene har erklært unntakstilstand, noe som betyr at journalister og hjelpeorganisasjoner ikke får komme inn i området. (NTB)

Piggtråd er fæle greier hvis det er vestlige land som bruker det. Samme med Trumps mur mot Mexico. Erdogans ur hørte vi ingenting om. Ungarn er hengt ut for sitt grensegjerde.

Mediene er systematisk på migrantenes side. Kaller dem flyktninger og bruker adjektiver som maler Ungarn og Polen i mørke farger. Soros-penger og Brussel-penger lurer i bakgrunnen og når det gjelder å undergrave de konservative Visegrad-landene er Norge alltid med.

Det er en tankevekkende konstellasjon: Putin, Lukasjenko, den islamske verden, NGO’er, smuglernettverk, Erdogan, og mediene står alle på samme side, for å svekke kreftene som vil bevare Europa.

Norge har som vanlig fordel av andres grensetiltak, men tier om det og velger å være på de godes side.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂