Polens president innfører unntakstilstand langs grensen mot Hviterussland. Bakgrunnen er strømmen av flyktninger som sendes over grensen i regi av Hviterusslands president.

Unntikstilstanden medfører forbud mot å oppholde seg i grenseområdet, med unntak for de som bor der. Alle må kunne legitimere seg til enhver tid, og medienes tilgang vil bli strengt regulert.

Tusener av migranter, de fleste fra Midtøsten, har strømmet over grensa fra Hviterussland til EU-land som Litauen, Latvia og Polen de siste månedene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

EU og Polen anklager Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko  for å legge til rette for strømmen av migranter, som gjengjendelse for sanksjonene EU har innført mot landet.

Polen har sendt 2000 soldater til grensen, og er i ferd med å bygge et piggtrådgjerde langs grensa for å stanse migrantene. Opposisjonen i Polen protesterer, og anklager regjeringen for å forsøke å øke oppslutningen fra innvandringsmotstandere.

Det er særlig omstridt at 30 migranter fra Afghanistan har sittet fast i en teltleir ved grensen i en måneds tid. Disse nektes adgang til Polen, og polske organisasjoner nektes å hjelpe dem.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.