Tyskland oppfordrer EU til å handle for å hjelpe med å stanse strømmen av migranter som tar seg ulovlig til Polen fra Hviterussland.

– Polen og Tyskland kan ikke håndtere dette alene, sier innenriksminister Horst Seehofer til avisen Bild.

– Vi må hjelpe den polske regjeringen med å sikre landets ytre grense. Dette burde faktisk være EU-kommisjonens oppgave. Jeg oppfordrer dem til å handle, sier Seehofer.

Tysklands bønn kommer etter at Polen mandag varslet at landet hadde hindret en stor gruppe migranter i å ta seg inn fra Hviterussland.

Tusener av migranter er på vei mot Polens grense, og fremtidige forsøk på å ta seg ulovlig over grensen kan bli av væpnet natur, uttalte Polen.

Seehofer sier at han støtter Polens beslutning om å bygge en grensemur.

– Vi kan ikke kritisere dem for å beskytte EUs ytre grenser. Ikke ved hjelp av våpen, selvsagt, men med andre tilgjengelige midler, sier Seehofer.

EU anklager Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko for å fly inn migranter fra Midtøsten og Afrika til Hviterussland, og deretter sende migrantene til fots til EU som hevn for sanksjoner som EU har innført etter Lukasjenkos undertrykkelse av landets opposisjon.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.