Migranter som har kommet til Tyskland fra Polen sitter utendørs på et asylmottak i Eisenhuettenstadt, Brandenburg, den 6. oktober 2021. Foto: Patrick Pleul / DPAS via AP / NTB.

I et brev til Tysklands innenriks­minister Horst Seehofer (CSU) slår lederen for det føderale tyske politiets fagforening, Heinz Teggert, alarm om den kraftig økende migrasjon­strømmen til landet over grensen mot Polen.

Det melder avisen Bild, som har fått innsyn i brevet til den tyske statsråden.

«I flere måneder har antallet pågripelser økt nær eksplosjonsartet», heter det i brevet fra fagforeningslederen.

Litt over 100.000 personer søkte om asyl i Tyskland fra januar til september, og trafikken av asylmigranter fra Midtøsten som kommer til Tyskland via Hviterussland og Polen på grunn av den hviterussiske presidentens hybride krigføring med migranter, er økende. Både fra Tyrkia og Syria går det fly til Hviterusslands hovedstad Minsk, opplyser Welt am Sonntag.

Nå forlanger Teggert at regjeringen innfører grensekontroll på grensen mot Polen, skriver Bild.

Antallet migranter som reiser ulovlig inn i Tyskland fra Polen, skal være på samme nivå som på grensen mot Østerrike i 2013. Med kollapsen i sikkerhetsarkitekturen på grensen fikk migranstrømmen to år senere pågå uhindret, og dette må ikke gjenta seg, skriver Teggert til Seehofer.

Polen planlegger å bygge en grensemur mot Hviterussland, men enn så lenge er det enkelt å krysse grensen til fots. Hvor mange som gjør det ubemerket, vil den tyske asylstatistikken gi en pekepinn om.

I Polen viser ferske meningsmålinger ny fremgang for det konservative regjeringspartiet Lov og rettferdighet (PiS), noe Die Welt ser i sammenheng med den ulovlige migrasjonen via Hviterussland. Fremgangen skjer til tross for den pågående striden mellom Polen og EU, som har utløst demonstrasjoner mot regjeringen.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.